AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı, yaptığı 3. Olağan Kongresi’nde seçime tek aday olarak katılan Haktan Ömeroğlu, başkan seçildi.

AK Parti Erzurum İlçe Başkanlıkları Olağan Kongreleri Yakutiye İlçe Başkanlığı’nın 3. Olağan Kongresi ile devam etti. Erzurum Müftülüğü Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un yanısıra AK Parti Grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Erzurum Koordinatörü Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Sağlık esik Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile parti ilçe ve belediye başkanları, il-ilçe yönetimleri, İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman, Meclis Üyeleri ve bir çok partililerle delegeler katıldı.

Divan Başkanlığını Ağrı Milletvekili Erzurum Koordinatörü Ekrem Çelebi’nin yaptığı kongrede açış konuşmasını yapan Haktan Ömeroğlu, yıllarca sömürücülük yapan güçlerin, AK Parti döneminde milletin iradesi ile tasfiye edildiğini söyledi.

ÖMEROĞLU: GÖREVİ KUTSAL OLARAK TELAKKİ EDİYORUZ

Ermenek maden kazasında hayatını kaybeden işçilere rahmet dileyip ailelerine ise sabır dileyerek sözlerine başlayan Ömeroğlu, “TBMM’de kumpaslar kurup milli iradenin dalı budağı kesilmişti. Buna alet olan siyasi partilerin tamamının siyaset arenasından silinmesi şöyle dursun bir çoğunun tabelası bile kalmadı. Yıllarca bu milleti sömüren güçler, AK Parti iktidarları döneminde bu millet tarafından tasfiye edildi. Artık millet, iradesini ortaya koymuştur. AK Parti kadroları canla başla çalışıp vatanın her karışına hizmet götürmüş olup takdir kazanmıştır. Ak kadrolar gözlerini kırpmadan, bir an bile dalgınlığa düşmeden adeta nöbet tutmuştur. Yeri gelmiş nöbeti almış, nöbeti yeri gelmiş devretmiştir. Bizlerde ak kadrolar olarak görevimizi kutsal olarak telakki ediyoruz. Görevlerimizi hakkıyla yerine getirecek irademiz var ve kararlıyız. Rabbim bu güzel günde dualarımızı rahmet yağmuru olarak memleketimize ve aziz milletimize ikram olarak iade etsin. Bizler bu yolu sırat yolu bildik, davamızı hak dava bildik, durmayacağız. Rabbim bu hak davanın bayraktarlığını ak kadrolara emanet etmiştir. Bu milletin istikbaline dinamit döşeyen paraleller, kendi çıkarları için çıktıkları yolda ortada kaldılar. Görüyoruz, milletin teveccühünü hak edip kazanan ak kadrolar için kurulan kumpaslar boşa çıktı. Bu milletin ferasetini küçümseyenler ifşa edildiler ve milli vicdandan tehcir edildiler. Çünkü, bizler biliyoruz ki; ‘yol o’nun gerisi hep angarya, yüz üstü çok süründün ayağı kalk Sakarya’ diyecek bir nesil geliyor. Çünkü bizler biliyoruz ki; Biz Dünyadan Nereye Göçelim ya Muhammet? Yeryüzünde Riya, İnkar, Hıyanet Altın Devrini Yaşıyor. Diller, Sayfalar, Satırlar Ebu Leheb Öldü Diyorlar. Ebu Cehil Kıtalar Dolaşıyor. Şuurunda yeryüzünün Ebu Cehillerini bilen nesiller geliyor. O nedenle yeni Türkiye’nin inşaası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlçe başkanlığının faaliyetlerinin slayt olarak katılımcılara sunulduğu kongrede; Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’da belediyenin çalışmalarını anlattı.

YEŞİLYURT: AK PARTİ ADI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

İsrail’i telin ederek sözlerine başlayan İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 2015 seçimlerinin stratejisini şimdiden belirleyip çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Yeşilyurt, "Partimizin adı, Türkiye tarihinde altın harflerle yer almıştır. Kurucu Genel Başkanımız, şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la millete hizmet yolunda devasa adımlar attı. Liderimizin Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yine bu sancak yine bu hizmet bayrağı çok değerli Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde bu ülke insanına hizmet etmeye devam edecektir. Bugün burada olduğu gibi bizler hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe, hizmet alanında da koltukta otursak da oturmasak da yine omuz omuza yürüdüğümüz müddetçe AK Parti ülke insanına hizmet etmeye devam edecektir. Muhalefet ise bu birlik ve beraberliği bulamadığı için, Türk insanının vicdanına hitap edemediği için, milletimizin ihtiyaçlarını bilmediği ve önemsemediği için ilelebet muhalefette kalacaktır. Muhalefet yapmayı bile beceremiyorlar. " dedi.

Yeşilyurt, konuşmasında AK Parti Palandöken İlçe Kurucu Başkanı İbrahim Küçükoğlu ile il başkanlığına atanması ile kendisinden görevi devralan Haktan Ömeroğlu’da teşekkür etti.

AKDAĞ: ARTIK DERS ALAN DEĞİL DÜNYA’YA DERS VERİYORUZ

Daha sonra, sırasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milletvekili Muhyettin Aksak ve Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ ve grup başkan Vekili Ahmet Aydın’da birer konuşma yaptılar.

Bakan Akdağ, İsrail’in Mescidi Aksaya yaptığı saldırıyı kınayarak, bütün dünya devletlerinin ve BM’nin bu konudaki sessizliği ve duyarsızlığını eleştirdi. Bu olaylar karşısında sesini gür çıkaran tek ülke Türkiye’nin olduğuna dikkat çeken Akdağ, sağlık alanındaki politikalarının Avrupa ülkeleri tarafından örnek alındığını ve bu konuda Türkiye’nin Avrupa’ya ve Dünya’ya ders verdiğini ifade etti.

AYDIN: NE KADAR ZULÜMKÂR VARSA HEPSİ ÇÖPE ATILMIŞTIR

Grup Başkan Vekili Aydın ise, Türkiye’de ve Dünya’da ne kadar zulümkâr varsa hepsinin AK Parti döneminde çöpe atıldığını söyledi.

İsrail’in İslam ülkelerine yaptığı zulüme dikkat çeken Aydın, şöyle konuştu: “İslam aleminde yapılan zulümleri izliyoruz. Mescidi Aksaya yapılan saldırı gönlümüzü buruk etti. Ama nedense Türkiye’den başka kimsenin sesi çıkmıyor. Özellikle BM’in bu zulümlere karşı sesi çıkmıyor. Tarih su zulümlere karşı susanları iyi anımsamayacaktır. Şımarık İsrail zulümlerine devem ediyor ama kimseden de ses çıkmıyor. İslam ülkeleri bir olupta sesini çıkaramıyor. Ama, şükürler olsun ki, Türkiye’nin önüne ne kadar çıkarılmış zulümkâr varsa hepsini çöpe atmıştır. Bu hareketin lideri, başkomutanımız, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıkmıştır.”

Yapılan konuşmaların ardından delegeler oy kullandı. Tek liste ile seçime giren Haktan Ömeroğlu, 400 delegeden oy kullananların tamamının oyunun alarak başkan seçildi.