AK Parti’nin il kongrelerine Erzurum’dan başlamasının tesadüfen olmadığına değinerek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 5. Olağan Erzurum İl Kongresi için Erzurum’a gelmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı döneminde Erzurum’un çok büyük yatırım aldığını belirten Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, AK Parti’nin hizmet dolu kutlu bir yürüyüş gerçekleştirdiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu yürüyüşe Erzurum’dan başlamasının önemli olduğunu ifade eden Aksak: "Erzurum Doğu Anadolu’nun en önemli şehridir. Bu özelliği sebebiyle AK Parti İktidarı döneminde Cumhuriyet Dönemi boyunca aldığı yatırımdan daha büyük yatırım Erzurum’a gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı boyunca Erzurum’a büyük önem atfetmiş ve bunu da kamu yatırımlarıyla adeta tescil etmişlerdir. Bugün ise Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, il kongrelerinin ilkinin Erzurum’da yapılmasını isteyerek Erzurum’un yeni dönemde de tarihten günümüze taşıdığı önemini artırarak devam ettireceğinin en açık göstergesidir.

Erzurum, geride bıraktığımız 3 genel, 3 yerel ve 2 halk oylamasında AK Parti’ye Türkiye genelinin üzerinde destek vermiş ve desteğini her seçim artırmıştır. Bu destek, tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’a da hizmet olarak geri dönmüştür. Erzurum, üzerine düşeni yapmış, tarihten gelen misyonuna sahip çıkmış ve her zaman hakkın ve haklının yanında yer almıştır. Bundan sonra da aynı misyonuna sahip çıkacak, haktan ve hakikatten yana tavır almaya devam edecek.

AK Parti’nin hizmet kervanı kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da bu kutlu yürüyüşe Erzurum’dan başlıyor. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresine katılacak olan Sayın Başbakanımıza Erzurum’a göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyor, Dadaş Diyarı Erzurum’a hoşgeldiniz diyoruz. ” diye konuştu.