Avrupa Komisyonu tarafından Bologna Süreci çalışmaları kapsamında verilen Diploma Eki (Diploma Supplement-DS) ödülünü 2011 yılında almaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi, 2013 yılı sonunda ise yine bu kapsamda verilen en önemli ödülü yani Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (ECTS-AKTS) ödülünü almaya hak kazandı.

Atatürk Üniversitesi’nin de ödülünü aldığı Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), Diploma Eki (DE) ve Erasmus Kalite Etiketi Ödül Töreni 17 Aralık 2014 tarihinde Ulusal Ajans tarafından Ankara`da gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve ödüllendirilen üniversitelerin Rektör ve temsilcilerinin katıldığı törende AKTS, DE ve E-Kalite belgesi almaya hak kazanan üniversitelere ödülleri verildi.

Atatürk Üniversitesi adına ödül törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ve Dış İlişkiler Ofisi ve AKTS/DE Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz katıldı. Ödülü üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu aldı.

Avrupa genelinde 2013 yılında verilen toplam 47 AKTS etiketinin 16`sı ve 169 DE etiketinin 36`sı Türkiye`deki yükseköğretim kurumları tarafından alındı. Bu rakamlara göre 2013 yılında AKTS ve DE etiketi alma oranında Türkiye ilk sırada yer aldı.