Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) tarafından organize edilen “Öğrenci Koçluğu” sertifika programı devam ediyor. Program koordinatörü Doç. Dr. Osman Samancı, öğrenci koçluğu veya eğitim danışmanlığı olarak ifade edilen sertifika programının amacını, okul çağındaki öğrencilerin bilgi, beceri ve tutumlarını olumlu yönde değiştirerek geleceğe daha başarılı ve mutlu bireyler olarak girmelerine rehberlik etmek olarak açıkladı. Yeni eğitim ve sınav sisteminin öğrencilerin bireysel anlamda kendilerini geliştirmeleri ve öğrenmeyi öğrenmelerini daha fazla önemsediğini vurgulayan Doç. Dr. Osman Samancı, başarı için öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve hedeflerine odaklanmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak öğrenci koçluğunun hedefe ulaşmada öğrencilere destek bir sistem olduğunu ifade etti.

PROGRAM PROFESYONEL EĞİTİM DANIŞMANLIĞI İÇİN BAŞLANGIÇ

Doç. Dr. Osman Samancı, Öğrenci koçluğu sertifika programına katılan öğretmen, öğretmen adayı, eğitimci ve anne babalara, öğrencilere profesyonel destek olmaları için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırıldığını ifade ederek, Öğrenci koçluğu sertifika programının içeriğindeki bazı konuları şöyle sıraladı;

“Hedef belirleme, görüşme teknikleri, motivasyon, öğrenci ile iletişim, anne baba tutumları, çocuk ve ergen psikolojisi, bağımlılık süreci, verimli ders çalışma teknikleri, stresle başa çıkma ve çalışma programı hazırlama. Öğrenci koçluğu sertifika programının birinci basamağı olan temel koçluk bilgi ve becerileri, hafta sonu iki tam gün veya hafta içi akşam saatlerinde uygulama eğitimi ile birlikte toplam 24 saat olarak planlanmıştır. Sertifika programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Atatürk Üniversitesi onaylı “Temel Öğrenci Koçluğu Sertifikası” verilerek bu alanda profesyonel çalışmaya başlamanın ilk adımı atılmış olacaktır. “

ÖĞRETMEN VE ANNE BABALAR İÇİN ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Öğrenci Koçluğu Sertifikasına sahip olmanın, okullarda açılacak kurs, kulüp çalışmaları, egzersiz çalışmaları, aile eğitimi ve özel ders danışmanlığı konusunda öğretmenlere önemli avantajlar sağlayacağını vurgulayan Doç. Dr. Osman Samacın, Programa katılan anne babaların ise, kendi çocuklarına eğitim hayatı boyunca danışmanlık yaparak onları sınav ve hayata hazırlama konusunda gerekli bilgi ve becerilere sahip olacaklarını ifade etti.

Doç. Dr. Samancı, “Öğrenci koçluğu sertifika programında eğitimler, alanında uzman eğitimciler ve üniversite öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (ATASEM) “Temel Öğrenci Koçluğu Sertifika” programına kayıtlar devam etmektedir. Programa kayıt olmak ve detaylı bilgi almak için 0 (442) 231 53 72 nolu telefon ve https://atasem.atauni.edu.tr internet adresine başvurulabilir.” Dedi.