Atatürk Üniversitesi’nde Öğrenci Konseyi seçimi yapıldı. 3 adayın yarıştığı seçimde Abdulkadir Gökcan birinci çıktı.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi salonunda yapılan seçimde Abdulkadir Gökcan, 35 fakülte temsilcisinin kullandığı oyların 15’ini alarak seçimi birincilikle bitirdi. Seçimi kazan Abdülkadir Gökcan, Kağan Alparslan Çakır’ı ise ikinci başkan olarak seçti.

Seçim sonrasında konuşan Gökcan, bugünün herkes için önemli bir gün olduğunu söyledi. Evrensel ölçekte bağımsız ve tüzel bir kişiliğe sahip olan üniversiteler açısından, öğrencilerin eşsiz bir fırsatın yol haritasını hazırlamak için bir araya geldiklerini belirten Gökcan, “Bugün, Erzurum’un, bölgenin ve hatta Türkiye’nin marka bir değeri olan Atatürk Üniversitesi’nde yepyeni bir dönemin başlangıcına inşallah ilk startı verdiğimiz bir gün. Çünkü bugün, biz öğrencilerin de yönetimde söz sahibi olabilmemiz için yasaların bizlere tanıdığı hak ve imkanlardan faydalanma noktasında ilk adımı attığımız bir gün. Üniversitemizin yüklendiği işte bu misyon doğrultusunda bizler; donanımlı, ahlaklı, Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı bir nesli hep birlikte temsil edelim diye buradayız. Bizler, üniversitemizin sahip olduğu her türlü imkan ve olanağın biz öğrencilerin istifadesine çok yönlü olarak sunulmasını sağlamak için buradayız. Bizler, birbirinden müstesna yöneticiler tarafından idare edilmiş bu güzide bilim yuvasını çok daha yüksek seviyelere sizlerle birlikte hep beraber taşımak için buradayız. Bizler, birbirimize kardeş, birbirimize yoldaş, birbirimize sırdaş ve aynı zamanda alacağımız son nefesimize kadar devam edecek bir arkadaşlığı tesis edebilmek için buradayız” diye konuştu.

Seçimi değerlendiren Atatürk Üniversitesi İkinci Başkanı Kağan Alparslan Çakır ise demokratik bir seçim yapıldığını söyledi. Demokratik seçim havasını yaratan Atatürk Üniversitesi yönetimine teşekkür eden Çakır, bundan sonra öğrencilerin sesi olacaklarını ifade etti. Hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin bütün öğrencilerin sesi olacaklarını açıklayan Çakır, en yakın zamanda bütün öğrenciler için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.