AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir , ’16 Nisan; 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar ve 15 Temmuzlarda milletin geleceğine ipotek koymaya çalışan vesayetçi anlayışın sonu, milli iradenin ise yeniden dirilişi olacaktır.’ dedi.

Aydemir karayolları çalışanlarıyla buluştu

AK Parti Palandöken ilçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Palandöken ilçesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Milletvekili Aydemir, Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla buluştu.

Aydemmir’den anayasa değişikliği hakkında bilgilendirme

16 Nisan’da halkın onayına sunulacak olan anayasa değişikliğine ilişkin 18 maddeyi anlatarak, yeni sistemle ülkenin gireceği yeni yol haritasını paylaşan Milletvekili Aydemir, milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması, seçilme yaşını 25’ten 18’e indirilmesi, Cumhurbaşkanı ve TBMM seçimlerinin 5 yılda bir yapılması, TBMM’nin görevleri ve yetkilerinin belirlenmesi, TBMM’nin bilgi edinme ve denetim yollarına ilişkin maddesindeki değişiklik, cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiğinin kesilmesine yönelik düzenleme, Devletin başı olan cumhurbaşkanına, yürütme yetkisi verilmesi, Cumhurbaşkanı yardımcılığının ihdası, TBMM, üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verilebilmesi, disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemeler kurulamayacak olması, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısında değişiklik, kamu idareleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri dışındaki kamu tüzel kişilerinin harcamalarının yıllık bütçelerle yapılacak olması, TBMM’nin bir sonraki seçimi ve cumhurbaşkanı seçiminin 3 Kasım 2019 tarihinde yapılması, yargı yetkisinin, Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hükmün "Bağımsız ve tarafsız" mahkemelerce kullanılacağı değişikliği hükümleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydemir: Milli irade esas olacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ana temanın milli iradenin esas kılınması olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Biz diyoruz ki, Türkiye’nin geleceğine milletimiz karar versin. Biz diyoruz ki milli irade bir daha vesayet altına girmesin. Biz diyoruz ki, gençlerimiz temsil yetkisi kazansın. Biz diyoruz ki 28 şubatlardaki zulümler bir daha sahnelenmesin. Biz diyoruz ki, FETÖ iblisleri, PKK hainleri, DEAŞ şer odakları tarihten silinsin. Biz diyoruz ki, demokrasimiz de, ekonomimiz de istikrar kazansın. Biz diyoruz ki emperyalist ülkelerin ülkemiz üzerindeki oyunları, tezgahları boşa çıksın, hain emeller hayat bulmasın. ’ diye konuştu.

Katılımcıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin suallerini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, ‘16 Nisan tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Ve karar yüce milletimizin, takdir yüce rabbimizindir. Biz AK önderimizin izinde, 2023’lere, 2053’lere, 20171’lere sefer kıldık. Muradımız haktır, muhatabımız halktır. Teminatımız milli iradenin irfanı, teslimiyetimiz milli iradenin vicdanıdır. ‘ diye konuştu.