Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ERTANSA’nın girişimleri ile Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş olan bakırcılık sanatı yeniden hayat buluyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ERTANSA, çalışmalarına büyük bir hız ve özenle devam ediyor. Bünyesinde yaklaşık olarak 340 personel barındıran şirket, yeni bir girişim ile Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliğini gün yüzüne çıkarıyor.

ERTANSA Erzurum’da büyük Bakır Atölyesini kurma işlemini tamamladıktan sonra önemli bakır ustalarını da bünyesine katarak çalışmalarına başladı. İş-Kur ile yapılan iş birliği sonucunda şehir merkezinde bakırcılık eğitimi veren bir kurs programı yapıldı. Kısa bir süre içinde mevcut usta kadrosuna bakırcılık eğitimi almış olan birçok isim daha katılacak. Erzurumlu bakır ustalarının yetişmesiyle Erzurum’da Bakırcılık mesleği yeniden canlanacak.

Göreve başladığı günden bugüne kadar şehirde gözle görülen değişikliklere imza atan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen “Erzurum bakır yataklarına sahip nadide şehirlerimizden birisidir, bakırı gün yüzüne çıkararak işlenmemiş bakırı nimete çevireceğiz. Bugüne kadar gizli kalmış bakırı marka olarak sunacağız. Böylelikle hem halkımız çalışacak, hem de şehrimize yeni imkânlar sunacağız. Rüya Şehir için olumsuz olarak nitelendiren tüm şartları olumluya çevirmeye çalışacağız. Mazeret yok!” şeklinde konuştu.

ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz bakırcılıkla ilgili olarak “Projelerimiz arasında olan Bakır Atölyesi’ni yaptığımız girişimler sonucunda faaliyete geçirdik ve bakır üretimine başladık. Hedefimiz bir yandan unutulan bakırcılık sanatını gün yüzüne çıkarmak, diğer yandan ise ekonomiye katkı sağlayarak istihdam alanı oluşturmak. Çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini verecektir.” açıklamasında bulundu.

Erzurum Bakır Atölyesi’nde bakır ustaları tarafından yapılan ilk bakır semaver Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından AK Parti İl Kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hediye edildi.

Bakırcılığın hayata geçirilmesi ile gerek Erzurum gerekse bölge halkının ekonomisine büyük katkı sağlaması ve bu sanatın gelecek nesillere aktarılması da hedefleniyor. Erzurum Bakırı yurt içi ve yurt dışında satışa sunulacak. Konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenler [email protected] adresinden ERTANSA ile iletişime geçebilirler.

Erzurum Bakır Atölyesi’nde üretilen birbirinden güzel bakır ürünler Tebriz Kapı Kültür ve Sanat Çarşısı’nda sergilenmeye başlandı.