Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin, esnafın ve çarşıda alışveriş yapan vatandaşların neden ’evet’ denilmesi hususunda saha çalışması yapan Başkan Orhan Bulutlar, çocuklarımızın geleceği için, yeni Türkiye’nin yarınları için ’evet’ denilmesi gerektiğini söyledi.

"16 Nisan sabahına kadar anlatacağız"

Türkiye’nin 16 Nisan’da geleceğini ilgilendiren bir halk oylamasına gideceğini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet modelini halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan Sabahına kadar mahalle mahalle, sokak sokak, vatandaşlarımıza neden ’evet’ denilmesi gerektiğini bir bir anlatacağız. Hiç kimse vatandaşın hür bağımsız düşüncelerine ipotek koyamaz nihai en doğru kararı halkımız verecektir. " dedi.

“Öyle bir sistem var ki meclis cumhurbaşkanını seçemiyor”

16 Nisan’daki referandum sonunda ülkemizin daha da güçleneceğini söyleyen Başkan Bulutlar, " Niçin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denildiğinde birçok sebep sayılabilir ancak tek bir örnek vermek gerekirse 2007 yılında yaşanan kriz illa tutturuldu ki 367 milletvekili bulunacak ve öyle Cumhurbaşkanı seçilecek. Milletin iradesi olan meclisi kilitleme noktasına getirdiler. Bu dahi tek başına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Demokrasi havarileri adeta Milletin temsilcileri, milleti temsil etmekten acze düşürdüler ”diye konuştu.

“Güçlü bir Türkiye için evet oyu şart”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclisin daha güçlü olacağını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar konuşmasını şöyle sürdürdü, "Çok partili demokratik siyasi hayatımızda parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir, bu da siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmaktadır. Ekonomik krizler, güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmaktadır. Tıpkı ihanet içerisin de olan 15 Temmuz hainleri gibi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir. Bölgesin de ve dünyada güçlü bir Türkiye demektir."