AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Cumhuriyet’in 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Demir, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyeti, ilanının ilk gününde olduğu gibi bugün de aynı coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetle yönetilen ülkemiz 91 yıl içerisinde önemli mesafeler almıştır. Bugün sahip olduğumuz genç nüfusumuz ve güçlü alt yapımızla dünyanın sayılı ekonomileri arasında yerimizi aldık. Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 91 yılda demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır."

"CUMHURİYETİMİZİN TEMEL DEĞERLERİ GÜÇ KAYNAĞIMIZDIR"

Başkan Demir, Cumhuriyetin temel değerlerinin Türk milletinin güç kaynağı olduğunu belirtti. Demir, mesajını şu ifadelerle tamamladı: "Türk Milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç bir fedakârlıktan kaçınmayarak birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.

Cumhuriyetimizin temel değerleri ve 91 yıllık birikimleri yeni atılımlarımız için en büyük güç kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, Erzurumlu hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."