Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gözütok, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Kurtuluş Savaşına önderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının dünyanın bütün güçlü devletlerinin karşı durduğu bir devleti kurmayı başarmıştır” dedi.

BBP İl Başkanı Gözütok, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu yeni Türk Devletine tarihine yakışır hedefler koymuştur. Aradan 76 yıl geçmesine rağmen bu hedeflere ulaşılamamıştır.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedeflere ulaşılmamasının nedeni hedeflerin yüksekliği değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra gelen yöneticilerin basiretsizliğidir”, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedeflere ulaşmak için onun deyimiyle ‘Bir şeye ihtiyacımız var. Çok çalışmak’”.

Ortak tarih, ortak kültürle Türk Milletinin şanlı Türk bayrağı altında birlik ve beraberlik içerisinde bugünlere gelindiğini ve son bin yılda gerek İslamiyet, gerekse insaniyet adına cihana mührünü vurmuştur. “Bugünlerde kahramanlıkları içinde barındırmış, şerefli ve onurlu bir millet olan Türk Milleti isminden rahatsız olanlar vardır. Türk Milleti; bin yıldan bu yana bütün etnik unsurlarıyla beraber yaşamış ve bundan sonra da yaşayacaktır. Türk Milleti’nin isminden, birlik ve beraberliğinden rahatsız olanlar, mutlak ve mutlak pişman olacaklardır”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, Türk milletinin de Kurtuluş Savaşının verildiği o zor günleri unutmamasını ve gelecek nesillere anlatılmasını istiyoruz.”