Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Fevzi Özgönül, ideal bedene ulaşılmanın çok zor olmadığını ifade ederek beden aklıyla zayıflama önerisinde bulundu.

Fazla kilo yani aşırı miktarda vücutta yağ birikmesi sağlık durumunu hemen etkileyen ve kişilerin ciddi sağlık problemlerinin içine çeken kilolar yüzünden pek çok insan yaşam kalitesini kaybetmektedir.Şeker hastalığı, Yüksek tansiyon, koroner kalp hastalığı, kanda yüksek yağ düzeyi, metabolik sendrom gibi pek çok şikayet kiloların gelmesiyle birlikte kendini göstermeye başlar.Kilolu insanlarda ayrıca safra kesesi hastalıklarına yakalanma, uyku apnesi olma, astım ve solunum zorluğu yaşama, karaciğer yağlanması riskleri artar. Gebelik döneminde bir takım komplikasyonların gelişme riski, aşırı kıllanma sorunu, adet düzensizlikleri de aşırı kilolu olan kadınları bekleyen sorunlardır.Vücut sistemleri kadar psikososyal durum üzerinde de yaşattığı bir takım olumsuzluklar vardır.Çevreden utanma,öz güven eksikliği gibi durumlar yaşanabilir.Yani kilonun zararları oldukça fazladır.Tabii ki zayıf olmakta tamamen sağlıklı olmak demek değildir.Aslında önemli olan en ideal bedene sahip olmaktır. Bu ideal bedene dönebilmek için kilolu kişinin vücudu için gerekli olan Protein, yağ, vitamin, mineral ve karbonhidratları yiyecekler ile almalı ve onları sindirtebilmek için biraz hareket etmesi yeterli olacaktır. Gerisini bedenin aklına bırakıyoruz. Zaten ideal bedenimiz içerisinde ideal bir ağırlık taşır. Sonuç olarak biz de kendiliğinden zayıflamış ve bize ait olan ideal kilomuza dönmüş oluruz. Bedenimiz, içerisindeki DNA zincirinde yazılı olan bedene kendiliğinden geri döner.Bu sistemin çalışabilmesi için, aynı bebeklerin büyüme çağında beslendikleri gibi besleyici değeri yüksek gıdalar ile beslenmemiz yeterlidir.İdeal bedene sahip olmak için aslında en önemli ekten BEDEN AKLI’dır.Beden Aklı ile zayıflama tedavisinde, sizi zayıflatmıyoruz.Hastamıza, bir liste vermiyoruz. Sadece doktorların annelere yaptığı tavsiyeleri yapıp gerisini doyana kadar 3 öğün beslediğimiz bedenimizin aklına bırakıyoruz. Kendiliğinden ideal bedene ve ideal kiloya dönüyor.

MİLYONLARCA CANLI SADECE BEDEN AKLINI KULLANARAK SAĞLIKLI YAŞIYOR.

İdeal bedeninize dönüp fazla kilolarınızdan kurtulmak için bedeninizin güçlü olması, sağlıklı çalışması ve en önemlisi ihtiyacı ne kadarsa, o kadar beslenmesi gerekir. Bedeninizin sizin olan ideal bedene dönebilmesi için kullanacağınız her hangi bir ilaç yoktur. Bitkisel çaylar ve kürler de tek başına yararlı olmaz, hatta bazen yanlış kullanılırsa zararlı bile olabilir. Özellikle diyet yapmak ve bedeninizin ihtiyacından az beslenmesi, sadece ideal olan her şeyden uzaklaşması demektir. Aşırı spor yapmak da ideal bedeni geri kazandırmaz.

Ayağınız burkulduğunda onu eski haline döndüren, kaza geçirdiğinizde iyileşmenizi ve eski görüntünüze kavuşmanızı sağlayan bedeninizin aklını nasıl kullanacağınızı bilirseniz. Sadece yemek yiyerek bir bebeğin büyüdüğü gibi, siz de eski bedeninize doğru küçülebilirsiniz. İdeal bedeninize dönebilmek için yapmanız gereken tek şey, beden aklınızı dinleyerek doyana kadar yemek yemektir.

Zaten sizin olan ideal bedene nasıl ulaşabileceğiniz konusunda size rehberlik yapıyoruz. Bu rehberlik işimizde pusulamız sizin iştahınız, yardımcılarımız doyana kadar yediğiniz besleyici yemekler oluyor.Size ne yediniz ve ne kadar yediniz diye sormuyoruz. Yedikten sonra ne hissettiğinizin önemini anlatıyoruz.

Beden Aklı ile zayıflama tedavisini hızlandırmak için Karboksipunktur yöntemini de uyguluyoruz.Bu yöntem ile de daha hızlı kilo veriliyor.Karboksipunktur, akapunktura benzer bir uygulama. Her iki kulak kepçesi, çene altı ve el bileklerin ön yüzündeki özel noktalardan cilt altına 1-2 cc lik oksijen ve karbondioksit gazı verilerek yapılıyor.Karboksipunktur uygulamasında vücudun daha hızlı yapılandırmaya geçebilmesi için, endokrin sistem bütünüyle uyarılıyor ve bağ dokusunun tamiri ve vücudun sıkılaşıp küçülebilmesi için gerekli olan besinlerin emilimine yardımcı olmak için, sindirim sistemi uyarılıp gerekli sindirim enzimlerinin salgılanması sağlanıyor. Bu iki uyarı ile vücudumuz daha hızlı küçülüp daha hızlı kilo veriyor.

Yakında Beden Aklıyla Zayıfla adlı kitabını da çıkaracak olan Dr.Özgönül son olarak ,‘‘Asla ben kilo veremiyorum düşüncenizi aklınızdan çıkarın, ideal kiloya ulaşmak aklınızdan geçiyor bunu unutmayın’’ dedi.