Erzurum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Çat ilçesinde "15 Temmuz Şahitleri Konuşuyor" programı düzenlendi.

Erzurum Valiliği koordinesinde hayata geçen programın amacı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleşen hain darbe teşebbüsünde, canlarını hiçe sayarak, kahramanlık örneği gösteren 15 Temmuz gazilerinin, 15 Temmuz şahlanışı ve ruhunu yaşatarak, gelecek nesillere aktarılması için ilçelerde gençlerle buluşmak.

Program kapsamında, 15 Temmuz şehidi Oğuzhan Yaşar’ın kardeşi Kadir Yaşar, 15 Temmuz gazileri Zekeriya Çılgı, Onurcan Akçay, Ahmet Kağızmanlı ve Rıza Demir, Çat Kaymakamı Saadettin Doğan’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından cumhuriyet Yatılı Bölge Orta Okulunda söyleşi programı düzenlendi.

Kaymakam Doğan, burada yaptığı konuşmada, , 15 Temmuzun şehit ve gazilerinin kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.

Doğan, 15 Temmuz da milletimizin birliğini ve beraberliğinin ne kadar sağlam olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı ve huzurlu ömürler diledi.

15 Temmuz gazileri ise, hain darbe girişiminde yaşadıklarını paylaşarak, öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Hazırbulan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kılıç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Yıldız ve öğrenciler katıldı.