Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikâr Kotanlı, “Ebediyete intikal edişinin 76. Yıl dönümünde Büyük Komutan , Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemâl Atatürk’ü rahmetle minnetle ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

Kotanlı, açıklamasında “Ülkemizi işgal etmek isteyen tüm emperyalist güçler, Kurtuluş Savaşı’nda ve tarih boyunca unutamayacakları bir ders almıştır. Gazi Atatürk Kurtuluş Savaşı neticesinde büyük bir devlet adamı ve eşsiz bir komutan olduğunu göstermiş, Türkiye Cumhuriyetini ve bağımsızlığını ilan etmiş, tüm dünyaya Türk’ün kudretini göstermiştir. Mustafa Kemâl’in en önemli yeniliklerinden biri de eğitim alanında büyük bir atılım yapmış ve eğitim sisteminin özünü dinamizm ve yeniliklere uyum gösterecek bir yapıda kurmuş olmasıdır. Yüce Türk Milleti, yüreğinde Atatürk sevgisi ile Demokratik Bağımsız Cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, Büyük önderin açtığı yolda ilerlemeye devam edecektir.

Demokrat Eğitimciler olarak Mustafa Kemâl’in her 10 Kasımlarda Yas’ını değil, Söz’ünü tutmayı şiar edinerek Baş Öğretmen Mustafa Kemal’in “Eğitimciler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” ve “ Biz Türkler ruhen demokrat doğmuş bir milletiz veciz sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmayı ülkü edindik. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önderi rahmetle bir kez daha yad ediyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.