Atatürk Üniversitesi Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLMER)’nin düzenlediği “2. Uluslararası Öğrenci Günleri” Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 2. Uluslararası Öğrenci Günleri, DİLMER müdürü Doç. Dr. Osman Mert’in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuklara DİLMER ile ilgili kısa bir bilgi veren Doç. Dr. Osman Mert, programda yer alan öğrencilerin, yaklaşık 8 aydır Türkçe eğitimi aldıklarını belirterek, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, Atatürk Üniversitesi’nin cumhuriyetin önemli projelerinden olduğunu söyledi. Kurulduğu yer, düşünce ve hizmet ettiği alan adına, Erzurum`un gerçekten kadim şehir ve farklı bir merkez olduğunu belirten Rektör Koçak: " Bu büyük misyonun farkında olan Atatürk Üniversitesi, özellikle Türk Cumhuriyetlerine, Orta Asya`ya, Kafkaslara yönelik de büyük çalışmalar yapmaktadır. Yaptığı çalışmalarla yukarıda zikrettiğim bölgelerle sınırlı kalmayan üniversitemizde, 52 üniversiteden bin 600`ün üzerinde yabancı öğrenci eğitim görmektedir. Bunlar aynı zamanda gittikleri ülkelerde bizlerin temsilcisi olacaktır. Yine ikili programlar çerçevesinde yaz okulunda 15 gün süren kültür programları düzenlenmekte, kış okulunda özellikle Türkçe öğrenmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerimize hizmet verilmektedir. Bu programda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Açılış konuşmalarının ardından türküler, şiirler, skeçler ve halk oyunları sergilendi. Rusya, Ukrayna, Gine, Türkmenistan, Özbekistan, Endonezya, Tacikistan, Azerbaycan ve Avusturya`nın aralarında bulunduğu 30 ülkeden gelen Atatürk Üniversitesi öğrencileri, gösterdikleri performanslarla beğeni topladı. Özellikle 10 yabancı öğrenciden oluşan Erzurum Halk Oyunları ekibi, oynadıkları Baş Bar ve Hançer Barı’yla izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonunda yabancı öğrenci ve davetliler, müzik eşliğinde halay çekti.