Doğu’nun İlim Yuvası Erzurum Lisesi adlı belgeselin Galası yapıldı.

Erzurum Lisesi Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda yapılan Gala’ya, Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, TRT Erzurum Bölge Müdürü Ayça Alemdar, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, Erzurum Lisesi mezunları ve öğrenciler katıldı.

Yapımcılığını Erzurum Lisesi mezunlarından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Bulut’un üstlendiği belgesel izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Belgeselin beklenenden daha uzun sürede tamamlandığını ifade eden Erzurum Lisesi Müdürü Selami Güneş, “Bizler belgeselimizi 3 aya yakın bir sürede bitirmeyi planlıyorduk ancak, Mevlana’nın mesnevisinde anlatıldığı gibi boğça içindeki boğça misali açıldıkça açılarak 2 yılı aşkın bir sürede belgeselimizi tamamlayabildik. Erzurum Lisesi’nin bir belgesele sığamayacak kadar çok sayıda mezunu var. Bu ilim yuvası o kadar büyük ki, belgeselimizde her tarafa ulaşabildik diyemeyiz.” dedi.

Belgeselin Lise hayatından beri hayali olduğunu söyleyen yapımcı Murat Bulut, “Belgeseli çekerken yaptığımız röportajlar sırasında çok duygusal anlar yaşadık. Bazen anlatılan hikayeler bizim kahramanlık duygularımızı kabarttı. Bazen de ülkemize, vatanımıza gerektiği kadar hizmet ediyor muyuz sorusunu sorduk kendimize. Bizler aslında daha önceden bu hayalimizi gerçekleştirmek istedik ama nasip bugüne oldu. Belgeselimiz için bizlere maddi ve manevi destek veren tüm Erzurum Liselilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1946 yılında Erzurum Lisesi’nden mezun olan Dr. Nurettin Elbir’de yapılan belgeselden son derece memnuniyet ve gurur duyduklarını söyledi.

Ayrıca Doğu’nun İlim Yuvası Erzurum Lisesi belgeselinde emeği geçenlere plaket verildi.