ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurumluları 9 Kasım’da yapılacak olan Tabyalara yürüyüş etkinliğine davet etti.

Erzurum Valiliği ile 9 Kasım Platformu tarafından geçen yıl organize edilen ve geleneksel hale getirilen “Tabyalara yürüyüş” etkinliği 9 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceğini belirten ER-VAK Başkanı Güzel, “137 yıl önce “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” diyerek, Aziziye tabyalarında destan yazan şanlı ecdadımızın ruhlarını şad etmek ve onların izinde olduğumuzu duyurmak düşüncesiyle yapılacak bu kutlu yürüyüşe tüm hemşerilerimizi Emek. Tüm General Vehbi Kocagüney’in “Ey Erzurum’da ki Türk gençleri! Her yıl 9 İkinci teşrinde yurdun selâmeti için can veren aziz şehitlerimizin kabirlerini, törenle ziyaret edip anman, senin ve bütün Türk gençlerinin vefa borcudur. Bunu eda ederken; “Türk Vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini dâhilî ve haricî her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni asla unutma! Bu vazifeyi her an yapmaya hazır bulunman gerektiğini de hatırından çıkarma!” sözleri ile davet ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki,Toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, toplumsal hafızalarının muhafazası ile sağlanabilir. Toplumsal hafızası zayıflamış ve yok olmuş toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları söz konusu değildir. Tarih; geçmişi ile bağlarını koparmış toplumların hazin yok oluş hikâyeleri ile doludur.

İşte bu gerçekler ışığında 137 yıl önce yaşanan milli duyguyu yüreğimizde hissetmek, gelecek nesillere bu şuuru aktarmak ve o günü hafızalarımızda yaşatmak düşüncesiyle bu yürüyüşe iştirak etmenin manevi bir sorumluluk olduğunu hemşerilerimize tekrar hatırlatırken, tüm halkımızı bayrakları ile birlikte 9 Kasım Pazar günü sabah namazından sonra, asri mezarlığın karşısında ki şehitliğin önünde toplanmaya ve oradan tabyalara yürümeye çağırıyoruz. Unutmayalım ki! Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer…” diye konuştu.