Merkezi İstanbul’da bulunan Erzurum Gelişim Platformu (ERGEP) başkan ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete ERGEP Başkanı Yavuzhan Ahıskalı, Yürütme Kurulu üyeleri Ahmet Kaldırım, Sakir Bozan, Ahmet Dal ve Muhammet Güllüce katıldı.

Ziyarette ERGEP Başkanı Yavuzhan Ahıskalı, Vali Altıparmak’a Erzurum Gelişim Platformunun (ERGEP) amaçları hakkında bilgiler verdi. Erzurum Valiliği öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Erzurumlular Ecdadına Yürüyor” programına katılmak için kalabalık bir gurupla İstanbul’dan geldiklerini belirten Başkan Ahıskalı, bu büyük olaya tanıklık etmekten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek Vali Altıparmak’a özellikle yeni nesile o yılları yeniden yaşamada ve tanıtmada vesile olmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Altıparmak’ta ziyaretin kendilerini sevindirdiğini, özellikle İstanbul’dan gelip bu büyük olaya şahitlik etmelerinin ve sahiplenmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bu günün her yıl yaşatılması gerektiğini tek yürek olup, birlik ve beraberlik içinde 9 Kasım’ın gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Altıparmak, bu olayın kalıcı olması için herkese çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Ziyaret sonunda ERGEP Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a 33 padişahın bir arada gösterildiği Sultanahmet Camii önündeki posterin tablosunu hediye ettiler.