2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu, Avrupa Olimpiyat Komitesi Olağan Genel Kurulu programı kapsamında düzenlenen EYOF 2019 ev sahipliği oylaması için Bakü’ye gidiyor.

2019 EYOF’a aday olan Erzurum’da ev sahipliği oylaması heyecanlı bekleyiş başladı. EYOF Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu, 21-22 Kasım 2014 tarihleri arasında Bakü’ de düzenlenecek olan Avrupa Olimpiyat Komitesi Olağan Genel Kurulu programı içerisinde yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali 2019 ev sahipliği oylamasına katılacak. EYOF 2019 - Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Erzurum Vali Yardımcısı: Mustafa Gündoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü: Fuat Taşkesenligil, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu Erzurum’u temsil edecek.

EYOF 2019 organizasyonun ev sahipliği için 22 Kasım 2014 tarihinde saat 10:30’da Erzurum’un adaylık sunumu ve ardından oylama yapılacak. İngilizce olarak yapılacak Erzurum’un tanıtım sunumunu Erzurumlu Türkiye Buz Pateni Federasyonu Dr. Dilek Okuyucu’nun yapması bekleniyor.

EYOF 2019’a Avrupa Olimpiyat Komitesi üyesi 49 ülke katılacak. Faaliyette kayak, buz pateni, curling ve buz hokeyi branşlarında yapılacak ferdi ve takım yarışmalarına 17 yaş altı olimpiyat adayı genç sporcular katılması beklenirken yarışmalarda bay ve bayan kategorileri de yer alacak.