Erzurum Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, son çıkan Torba Kanun kapsamında değiştirilen 2992 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri gereğince Türkiye’de birkaç bölgede kurulması kararlaştırılan ‘Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi’ inden birinin Erzurum’da açılacağını bildirdi.

Dr. Yavilioğlu, yaptığı yazılı açıklamada “09.12.2014 tarihi itibariyle, tarafımızca Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve Adalet Bakanımızla nihai görüşmeler yapılmış ve bahse konu eğitim merkezinin Erzurum’a yapılması “kararı” alınmıştır.” dedi.

ERZURUM, 4 İLDEN BİRİ

Adalet Bakanlığı’nca 4 ilde Eğitim Merkezi yapılmasına iliştin Bakan Olur’unun geçtiğimiz aylarda alındığını belirten Dr. Yavilioğlu, “Bunun üzerine; İçişleri Bakanımız Sn. Efkan Ala ve bazı bürokrat ve siyasetçilerimizin sahiplenmesi neticesinde Erzurum İlinin de bu kapsamda değerlendirilmesi hususu gündeme alınmıştır.” Şeklinde konuştu.

Eğitim Merkezinin; Atatürk Üniversitesi içerisinde bulunan Adalet Bakanlığına tahsisli, 223 ada, 52 numaralı parselde projelendirilmesinin planlandığını dile getiren Dr. Yavilioğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Adalet Bakanlığı Personelinin her birinin, Erzurum’un da içerisinde olacağı Eğitim Merkezlerinde, ortalama 3 yılda bir meslek içi eğitimden geçirilmesi düşünülmektedir. Bu eğitim merkezlerinden faydalanacak toplam personel sayısı yaklaşık olarak 50.000 civarındadır. Eğitim Merkezinin detay bilgileri ve Erzurum’a sağlayacağı muhtemel ekonomik katkıları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ERZURUM HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Bu yatırımlarla Erzurum, sadece lise ve üniversite eğitim merkezi olmakla kalmayacak, aynı zamanda kamu kurumlarının “HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ” olma vasfını da güçlendirecektir. Her eğitim yatırımı Erzurum’a ilave bir katma değer oluşturacaktır. Daha önce açıkladığımız takibimiz sonucu inşası kararlaştırılan Eğitim Kampüsü’nün devreye girmesiyle Erzurum’un Eğitim Merkezi olma özelliği pekişecektir. Tam Teşekküllü Adli Tıp Merkezi’nin açılması ve Adalet Bakanlığı Eğitim merkezinin hizmete girmesiyle Erzurum aynı zamanda “Adalet Şehri” haline gelecektir.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Söz konusu yatırımın şehrimize yapılması için gerekli Olur’u veren Adalet Bakanımız Sn. Bekir Bozdağ’a, Müsteşarımız Kenan İpek’e, projenin onay aşamasında büyük emeği olan HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz’a, Türkiye Adalet Akademisi Başkanımız Yılmaz Akçil’e, Erzurum Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Çiçekli’ye, Adalet Bakan Müşaviri Serhat Şuşarlıoğlu’na ve Yasin Yavuz’a Erzurumlu hemşerilerim adına teşekkür ediyorum…”