Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kış Festivali’nin ilk günü onbinlerce Erzurumlu’nun katılımıyla dolu dolu geçti.

Başkan Mehmet Sekmen’in basın toplantısıyla başlayan Winterfest 2014, şehrin dört bir yanında gerçekleştirilen aktivitelerle renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinin muhteşem performansının yer aldığı Atlı Kızak Kumpanyası, tiyatro severlerden tam not aldı. Festivalin ilk günü düzenlenen kayak sempozyumunda, kış turizminin önemine vurgu yapıldı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın konuşmacı olarak katıldığı kayak sempozyumuna AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başkan Yarar, katılımcılara Türkiye’de kayak sporunun öneminden bahsetti. Yarar, Türkiye’de kayağın gelişimi için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi. Erzurum’da düzenlenen Winterfest 2014’ü bundan böyle kış mevsimi ve kayak sezonunun başlangıcı olarak kabul ettiklerini söyleyen Yarar, “Bundan sonra kış mevsimi ve kayak sezonu her yıl aralık ayında düzenleyeceğimiz kış festivalleriyle başlayacak. Türkiye Kayak Federasyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle benzer festivalleri ülkemizin farklı şehirlerine taşıyarak gelenekselleştireceğiz. İlerleyen yıllarda festivaller kapsamında fuarlar düzenleyerek bu festivalleri adeta kış mevsimiyle özdeşleştireceğiz. Hedefimiz ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturmak” dedi. Başkan Mehmet Sekmen de, kentte festival kültürünü yaygınlaştıracaklarını söyledi. Büyükşehir’in yerel yönetim hizmetlerinden ziyade sosyal yaşamı ilgilendiren konularda da her zaman önde olacağını ifade eden Sekmen, Kış Festivali’nin bu bağlamda şehirde bir milat olduğunu kaydetti. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu da, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerine sahip olan şehrin kış turizminde lider bir konuma ulaşacağını ifade ederek, bu bağlamda festival, tanıtım ve organizasyonların kış turizminde ne denli önemli olduğunu vurguladı.

ONBİNLERCE ERZURUMLU MEŞALELİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞTU

Sempozyum ve Yakutiye Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinlikleri sonrası Erzurum halkı, Meşaleli Kortej Yürüyüşü’nde buluştu. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, AK Parti Teşkilat mensupları ve vatandaşların akın ettiği yürüyüş, Narmanlı Camii önünden başlayarak, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda sona erdi. Erzurum atlı cirit takımlarındaki sporcular ve izcilerin de katıldığı kortejde Erzurumlular, yürüyüş boyunca Başkan Sekmen’i alkışlayarak festival için teşekkür etti. 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda gösterdiği performansla kamuoyunun ilgi odağı olan 85 yaşındaki Ciritçi Baki Bayraktutan da, kortejde yer alarak atlı birliklere öncülük etti. Kırgız kıyafeti giyen Baki Dede, ay yıldızlı Türk bayrağını taşıdı. Gencer Savaş ve bando ekibinin hareketli Erzurum ezgileriyle coşan Dadaşlar meşale ve atlı kızaklarla Cumhuriyet Caddesi’nde yürüdü. 7’den 70’e herkesin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Erzurumlular doya sıya eğlendi.