Türk kayak sporuna 54 yıldır hizmet veren ve binlerce sporcu yetiştiren Erzurum Kayak Kulübü, düzenlenen törenle 2014-2015 kayak sezonunu açtı.

Palandöken Kayak Merkez’indeki Erzurum Kayak Kulübü binasında düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Yardımcısı Fuat Kulaçoğlu, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Fuat Taşkesenligil, Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker ve davetliler katıldı.

Kayak Sezonunun açılışı töreninde konuşan Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, 2014-2015 kayak sezonunu açtıklarını ve kış sezonunu iyi bir şekilde geçirmek istediklerini ifade ederek Erzurum ve Türk kayağına en iyi şekilde hizmet etmek istediklerini söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Yardımcısı Fuat Kulaçoğlu, 2014-2015 kayak sezonunu açan Erzurum Kayak Kulübüne başarılar diledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Kuruluşu çok eskilere dayanan ve Türkiye’de kurulan ilk kayak kulübü olan Erzurum Kayak Kulübü’nün şehir için önemli olduğunu belirtti.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ise kazasız bir sezonun geçmesi dileğinde bulunarak şunları söyledi. “Şehrimizde kayağı sevdirmek ve çocuklarımıza kayağı öğretmek istiyorsak Erzurum Kayak Kulübü ve benzer faaliyetleri yürüten kulüplere yardım etmek ve destek vermek zorundayız.”

Açılış konuşmalarından ardından kayak kulübü sporcuları tarafından hazırlanan bayraklı gösterinin yapılmasıyla tören sona erdi.