ÖĞ-DER Erzurum Şubesinin Organize ettiği Erzurum Maarif Kongresi yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Mavi salonda yapılan kongreye Atatürk Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, Eğitim Merkezi Müdürü Erdal Korkmaz, MEM Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Kızılkaya, Atatürk Ünivesitesi Inkılap Tarihi Enstitüsü Müdür yardımcı Yrd Doç Dr Erkan Cevizliler, ESP’ye bağlı Sivil Toplum Kuruluşların başkanları, Üniversiteden ve Milli Eğitimden eğitim gönüllüleri ve ÖĞ-DER yönetimi ve üyeleri katıldılar.

Kongrede açılış konuşması yapan ÖĞ-DER Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Tarihinde Erzurum Kongresini yapan Erzurum bu gün ülkenin en önemli sorunu konusunda Maarif Kongresini toplayarak tarihe not düşmüştür. Gelinen noktada eğitimde önemli teknolojik, fiziksel, yapısal gelişmeler var. Bunları olumlu karşılıyor ve takdir ediyoruz. Eğitimde en büyük eksiğin maneviyat olduğunu, eğitimin ruhunun olmadığını düşünüyoruz. Okullar öğretim yaparken eğitimi de yapmalıdır. Ders Kitaplarında milli ve manevi değerler daha geniş yer almalıdır. Bundan sonra devletimiz milli ve manevi değerleri sadece sınıflarda değil tüm yaygın eğitim kurumlarında vermesini bekliyoruz. Televizyonlar, internet, medya’nın tamamı değerler eğitimi konusunda seferber edilmeli. Dizi ve filmlerde gösterilen açıklık, sapıklık, madde bağımlılığı, şiddet gençleri olumsuz etkiliyor. Okullarda öğretilen değerleri medya desteklemeli. Sanat dünyası temsilcileri hazırlanan film ve dizilerle sırf reyting ve çok para kazanma uğruna gençliğe büyük kötülük yapıldığının farkına varmalılar. Bu kongreyi toplamaktaki amacımız eğitimde doğru çözümler üretmek ve ülkenin maarif davasında eksikleri dile getirip düzeltilmesini sağlamaktır. Bu çalışmanın yapılmasında emeği geçen tüm eğitim camiası üyelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Selami Sönmez, model öğretmen konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Yine aynı fakülteden Doç. Dr. Abdulhak Halim Ulaş ise karma eğitim konusunda bir sunum gerçekleştirerek dünya da hızla azalan ve ülkemizde halen uygulanan karma eğitim modelini anlattı. Ulaş, “Karma eğitim zorunlu olmamalı. Velilerin tercihine bırakılmalıdır.” dedi.

Kongrede ÖĞ-DER çalıştaylarında hazırlanan 40 maddelik Maarif Raporu okunarak toplantı sona erdi.