Merkez Yakutiye İlçesi’ndeki sanayi semtinde bulunan Cindilli Ford Trucks 4S Plaza’nın açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ ile Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, iş adamları, kaymakamlar ve merkez ilçe belediye başkanları katıldı.

Açılış öncesi yapılan konuşmalarda Ford Erzurum Bölge Bayi sorumlusu Muammer Cindilli, Ford Trucks kamyonlarının yüzde 100 Türk malı olduğunu belirterek tüm kurumlara seslenip yerli malı almalarını istedi. Kuzey Doğu Anadolu’da pazarın yüzde 3.5 olduğunu anlatan Muammer Cindilli bunun sebebinin ise üretim tesisi olmadığından kaynaklandığını bildirdi.

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç’ta yaptığı konuşmada, 21 yıl önce Erzurum’da Ford’la ticari ilişkilerinin başladığını belirterek binekteki başarıyı kamyonda da beklediklerini pazar payının 4.2 olduğunu belirtti.

Plazanın açılış töreninde konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Haritaya bakıldığı zaman Erzurum’un, Uluslararası kısmı hariç, 4-5 milyona hitap ettiğini söyledi. Ama Erzurum’un Coğrafi konum olarak baktığınızda, eski ipek yolunun üstünde, ticaret merkezi olması ve geçiş noktası olmasının dışında, Türkiye’nin en önemli Jeostratejik alanlarından bir tanesi olarak dikkate alınması gerektiğini belirten Vali Altıparmak ”yatırımlar elbette ki bu doğrultuda yapılıyordur, bu yapılırsa ben karlı olanın hem iş adamı, hem de Erzurum olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ali Koç, Muammer Cindilli’ye bereket kasesi, Muammer Cindilli de Koç’a deriden yapılma sürahi ile kamçı hediye etti. Daha sonra Ford Trucks 4S’nin açılışı duaların ardından kurdela kesilerek yapıldı.