Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Erzurum’da, Palandöken Dağı kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

Erzurum kent merkezinde gece saatlerinde sağanak yağış etkili olurken, Palandöken’de kar yağışı görüldü. Palandöken’de sabah saatlerinde görülen kar yağışı ve sis etkisini artırırken, görüş mesafesini bir metreye düşürdü. Lapa lapa yağan kar yağışı Palandöken Dağı’nı beyaza bürüdü. Dedeman Kayak Merkezinin bulunduğu alan tamamen karla kaplanırken, çatılarda oluşan kar kalınlığının 2 santimi bulduğu gözlendi. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı, Palandöken’de güzel görüntülere sahne oldu.

Hayvanlarını otlatmak için sabahın erken saatlerde evinden çıkan çobanlar ise şiddetli kar yağışına yakalandı. Beyaza bürünen dağda hayvanlarını otlatan çobanlar, hazırlıksız yakalandıklarını ifade ederek, kar yağdığında hayvan otlatmanın çok zor olduğunu söyledi. Çobancılık yapan Dursun Doğan, “Sabah erken saatte evden çıktığımızda kar bu kadar şiddetli olarak yağmıyordu. Şimdi kar yağışı şiddetini artırdı. Erzurum’a kış tam anlamıyla geri geldi diyebiliriz. Köylerimizde sobalarımız yanmaya başladı. Bizimde işimiz budur. Çobancılık yaparak ekmek parası kazandığımız için kar kış demeden hayvanları otlatıyoruz. Karda hayvan otlatması zor olur. Dağda otlayan hayvanlar kar yağdığı zaman dengesini sağlayamıyor, küçük kazalar yaşıyoruz. Dün gece köyümüze kurt indi. Allah’tan hiçbir hayvanımıza veya malımıza zarar vermedi. Kurt indiği zaman havanın gerçekten soğuduğunu anlıyoruz” dedi.

Öte yandan; Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları; Ardahan’da eksi 2, Kars’ta eksi 1, Erzurum’da 2, Erzincan’da 7, Ağrı’da 5, Iğdır’da 9 derece olarak ölçülürken meteoroloji yetkilileri, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.