Yaşlılar Haftası Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Pasinler’de bulunan Özel Er Huzur Bakım merkezini ziyaret ederek, yaşlı vatandaşların sorunların dinleyerek, karanfil dağıttılar.

Özel Er Huzur Bakım Merkezi Kurucu Müdürü Emrullah Demir, 7 yıldır faaliyet gösteren bakım merkezinde 125 yaşlı ve engellinin kaldığını belirterek, bakım merkezinin çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Yaşlı ve engellilere en iyi hizmeti sunmanın gayretinde olduklarını belirten Demir, “Bakım merkezimizde 46 kadın, 79 erkek yaşlı ve engellimiz barınıyor. Amacımız, engellilerimize en iyi hizmeti sunabilmek. Amacımız, yaşlı veya engelli bakma ihtiyacı duyan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek. Engellilerin yaşamın kolaylaştırmak için yoğun gayret içerisindeyiz” dedi.

Yaşlılarla bir süre sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenen Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Yaşlılık, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönemdir. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır”

Yaşlıların sorunlarını dinleyen İlbaş ise yaşlılardan sevgi ve şefkatimizi esirgememenin bir borç olduğunu belirterek, “Özellikle yaşlı hastalarımız, hastalıklarından dolayı yatağa bağlanınca sevdiği insanların ziyaretlerine gelmelerini beklerler. Bizde Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılarımızı yalnız bırakmayarak, moral verelim istedik. Bütün yaşlılarımızı yaşlılar gününü kutluyoruz.” dedi.

Doğan ve İlbaş yaşlılarla yakından ilgilenerek, karanfil dağıttılar.