Erzurumlu şair ve yazar M.Hanefi İspirli’nin son kitabı olan “Hiç kimse”de yer alan şiirler Azerbaycan Türkçesine kazandırıldı.

Azerbaycanlı şairler Ekber Goşalı, İbrahim İlyaslı ve Emin Piri; İspirli’nin şiirlerini bulundukları bir çok şiir ortamında okuduktan sonra beğenildiğini görünce ortak bir çalışma ile kitaptaki şiirleri Azerbaycan Türkçesine kazandırma kararı aldılar.

Genç şair Emin Piri tarafından tamamlanan çalışma sonucu şiirler önce Ünikal gazetesinde yayınlandı. Daha sonra başta www.bizimyazi.com edebiyat sitesi olmak üzere bir çok sitede yer alan şiirler büyük ilgi gördü.

Aynı zamanda Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği başkanı olan Ekber Goşalı İspirli’nin kitaplarından yapacakları bir seçme ile şiirleri kitap olarak Azerbaycan’daki edebiyat severlerle buluşturacaklarını söyledi.

İki ülke tek millet olmanın getirdiği ortak duygusallık, kültür, tarih gibi birikimlerin en iyi şiirlerde görülebildiği belirtilirken, bu tür çalışmaların Türkiye’de ve Azerbaycan’da yapılmasının önemli bir ortak paydaya hizmet edeceğinin altı çizildi.

Yayınlanmış üçü şiir beş kitabı bulunan İspirli, aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube başkanlığını yürütüyor.