Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında mücadele eden Erzurumlu yüzücüler yüz güldürdü.

Türkiye’den 35 kulüpten 130 sporcunun katıldığı yarışlar 27-28 Aralık 2014 tarihlerinde yapıldı. Antrenörler Sercan Acuner, Bülent Tatlısu ve Fuat Özsaatçi yönetiminde şampiyonaya katılan yüzücüler, başarılı yarışları ile alkış aldı. Furkan Karaduman 50 metre serbest, 100 metre serbestte 4. olurken 100 metre kurbağalamada üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Alihan Çıldan ise 50 metre serbestte üçüncü, 100 metre serbestte ikinci, 100 metre kurbağalamada Türkiye şampiyonu oldu. Engel tanımayan yüzücü 200 metre karışıkta ise Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Başarılı yüzücüleri, antrenörleri ve tesis amiri Ahmet Keleş’i tebrik eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kendilerini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Taşkesenligil, “Biz bakanlığımız ve genel müdürlüğümüzün destekleri ile engellilere sınırsız hizmet veriyoruz. Onlarda bu tür başarıları ile bizlerin gurur kaynağı oluyor. Engelleri aşarak madalyaya ulaşan yüzücülerimizi yürekten kutluyorum” dedi.