Erzurum’da seçmenler ve bürokratlar tarafından sevilen Erzurum’un efsane ismi kadın Muhtar Sevim Özdoğan, tedavi gördüğü hastane’de 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Erzurum’un Yakutiye İlçe Merkezine bağlı Atalar Mahallesi’nde 12 yıla aşkın süredir muhtarlık görevini yapan ve mahalle sakinlerine yaptığı hizmetlerle büyük takdir toplayan ‘Sevim Abla’ yardımsever kişiliği sevecen kişiliği ile tanınıyordu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Erzurum eski Şube Başkanı Ekrem Şen ise, Sevim Özdoğan’ın kaybı ile büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek,’Erzurum’un sevilen tek kadın muhtarımız ‘Sevim Abla’mız Atalar Mahallesinin 12 yıl süren muhtarlık görevini sürdürdü. Başarılı çalışmaları ile yaptığı yardımseverliği ile tanınan mahalle’de oturan seçmenin büyük takdirini toplayan ‘Sevim Abla’ hem Erzurum için hem de Türkiye’ye örnek muhtar olarak tanınmaktaydı. Ailesine sevenlerine baş sağlığı diliyorum.’ dedi.

5 çocuk annesi Muhtar Sevim Özdoğan’ın cenazesi bugün Palandöken İlçesi Solakzade Cami’ninde öğlen namazına müteakip kılınacak namazın ardından Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.