Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, araç filosuna 17 aracı daha dahil etti.

Aziziye Park’ta düzenlenen araç tanıtım programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, AK Partili teşkilat mensupları, belediye meclis üyeleri ve diğer yetkililer katıldı. ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, açılışta yaptığı konuşmada, Mart 2014 ile birlikte yürürlüğe giren Mahalli İdareler Yasası sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanının 8 kat büyüdüğünü söyledi. Kurumun araç filosunun yeni alınan araçlarla güçlendiğini ifade eden Vural, önümüzdeki dönem yapılan çalışmalarda kent merkezi ve ilçelerdeki altyapı probleminin sona ereceğini vurguladı. Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci de, Başkan Sekmen ile birlikte kentin hızla geliştiğini anımsattı. Göreve gelir gelmez şehrin fotoğrafını çektiğini belirten Kiremitci, "İl Özel İdaresi, Büyükşehir’e dahil olduktan sonra Büyükşehir’in hizmet alanı da büyüdü. Biz göreve gelir gelmez şehrin fotoğrafını çektik. Ekibi güçlendirip donatım, araç ve teçhizatı yeniledik. Umuyoruz ki Erzurum yapılan güzel hizmetlerle 2 yılda tanınamayacak, imrenilen ve gıpta edilecek bir kent haline gelecek" dedi. AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da, Mahalli İdareler Kanunu’na dikkati çekerek, "Yeni kanunla birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi şehre yeni bir ivme kazandırdı. Bütün şehir halkı olarak Başkan Sekmen ile birlikte değişim ve dönüşümün hissiyatını yaşıyoruz" diye konuştu.

ERZURUM BÜYÜYOR, ESKİ GELİŞİYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, yerel seçimler öncesi 1250 kilometrekare alanda hizmet veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 6360 Sayılı Mahalli İdareler Yasası ile birlikte 25 bin 350 kilometrekare alanda hizmet vermeye başladığını söyledi. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Faaliyet alanı 8 kat artan Büyükşehir Belediyesi 3 ilçeden 20 ilçeye, mahalle sayısı toplam 1544 yerleşim alanına yükseldi. Bu büyük hizmet kervanı içerisinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü filosuna bugün 17 araç daha kazandırdık. 1.5 milyon TL’ye mal olan özel kasa imalatlı çift kabinli kamyonetler, hizmet sahasına dahil olan ilçelerde hizmet verecek. Yeni araçlar sayesinde ESKİ’nin mobil ekipleri su ve kanal arızalarına daha süratli müdahale ederek hizmet konforunu artıracak. Yerinde hizmet anlayışıyla su ve kanalizasyon arızalarına müdahale ekibini güçlendiren ESKİ, abonelik işlemleri ve fatura tahsilatı işlemlerini de ilçelerde gerçekleştiriyor." Sekmen, bu çalışmalara ilave olarak ESKİ’nin filosuna önümüzdeki bir ay içinde; 6 vidanjör, 1 su tankeri, 1 skip loder ve 1 kamyonet daha alınacağını bildirdi. Sekmen ayrıca, 2014 yılında ESKİ’nin araç filosuna 20 Beko loder,

9 çekicili kompresör, 17 adet 4X2 özel kasalı çift kabinli kamyonetin dahil edildiğini, araç ve ekipmanların toplam maliyetinin 7 milyon 112 bin TL olduğunu sözlerine ekledi. Araç tanıtım programında daha sonra araçlar görev yerlerine uğurlandı.