Erzurum Sivil Toplum Platformu’ndan (ESTP) son günlerde yaşanan “Osmanlıcanın Ortaöğretim Kurumlarında Okutulması” tartışmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Dedelerinin yazdıklarını okuyamayan nesillerin yetişmesinin bu ülkeye bir fayda sağlamayacağının altının çizildiği açıklamada Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli şunları kaydetti.

“Son Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararla Osmanlıcanın orta öğretim kurumlarında okutulması ile ilgili koparılan fırtınanın arkasında, Osmanlı düşmanlığı ve daha derin bakıldığında Kur’an harflerini öğrenmeye karşı olmanın yattığına inanıyoruz.

Elifi gördüğünde mertek zanneden nesillerin yetişmesinin bu millete hiçbir faydası olamayacağı gibi; bin yıllık alfabe ile yazılmış bir tarihin; bugün kütüphanelerde, arşivlerde bekleyen yüzmilyondan fazla belgesi incelenmeyi beklemektedir.

Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak inanıyoruz ki, Cumhuriyet dönemi eğitim sistemi üzerinde yapılan en anlamlı değişikliklerden birisi de ortaöğretim kurumlarımızda “Osmanlıca” dersinin okutulması olacaktır.”