Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde işbirliği toplantılarının ikincisi Erzurum teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, EGM Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Necat Özdemiroğlu, YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Erzurum Polis Okulu Müdürü Nurettin Gökduman’ın yanı sıra Erzurum ve civar illerden çok sayıda akademisyen ve emniyet mensubunun katılımı ile gerçekleşen toplantıda; ülkemizin trafik sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik fikirler dile getirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Trafik İşbirliği Projesi toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklama şu şekildedir:

31 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe konan “Karayolu Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı” trafik güvenliği konusunda birçok kuruma görev vermektedir. Bununla birlikte karayolu trafik güvenliğinin yükseltilmesi ve eylem planında belirtilen hedeflere ulaşılması için kurumlar arası işbirliği ve eşgüdüm sağlanması hayati önem taşımaktadır.

Bu doğrultuda, trafik güvenliği alanında ihtiyaç duyulan bilimsel çalışmaların yapılması, trafik güvenliği alanında uzman personel yetiştirilmesi, tüm eğitim kurumlarında verilen trafik güvenliği eğitimlerinin arttırılması ve geliştirilmesi ayrıca üniversite ve akademisyenlerimizin trafik güvenliği konusunda daha duyarlı davranarak örnek olmaları amaçlarıyla, EGM ile YÖK arasında “Trafik Güvenliği Alanında İşbirliği Protokolü” 04.03.2014 tarihinde imzalanmıştır.

İmzalanan protokol gereğince, protokol kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların yol haritasını çizecek Protokol Yürütme Kurulu paydaş kurumlardan temsilcilerin katılımı ile oluşturulmuştur. Protokol Yürütme Kurulu işbirliği maddeleri kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda, kurulun belirlediği takvim doğrultusunda, projenin amacının, kapsamının ve yapılabilecek çalışmaların ülke genelinde paydaş kurumların personeli ve trafik güvenliği alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yetkilileri ile paylaşılması amacıyla ilk olarak, 23 Ekim 2014 Perşembe günü İstanbul’da protokol tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılmış olup, ikinci bilgilendirme toplantısı 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Erzurum Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’nda, protokol yürütme kurulu üyeleri ile üniversiteler ve il emniyet müdürlükleri personeli katılımlarıyla Erzurum’da gerçekleştirilmiştir.

Düzenlenen toplantı sonrasında ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı tarafından EGM Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Necat Özdemiroğlu’na plaket takdim edildi.