Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden atanan Prof. Dr. Muammer Yaylalı, teşekkür mesajı yayınladı. Prof. Dr. Yaylalı, “Öğretim üyesi arkadaşlarımızın güven ve desteği, Yüksek Öğretim Kurulu’nun teveccühü ve Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı sonucunda ikinci defa Erzurum Teknik Üniversitesi rektörlüğüne atanarak, şehrimize ve ülkemize hizmet edecek olmanın sevincini ve mutluluğunu bir kez daha yaşamaktayım" dedi.

Bu onurlu göreve kendisini layık görenlere şükranlarını belirten Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı daha sonra şunları söyledi: "Dört yıllık rektörlük görevim süresince, üniversitemizin fiziksel gelişimi, akademik yapılanması ve eğitim-öğretim anlayışıyla kısa zamanda Türkiye’deki üniversiteler arasında iyi bir konuma getirmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar başta öğretim üyeleri, çalışanlarımız ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Türkiye’deki altı teknik üniversiteden birisinin mensupları olarak idari ve akademik kadrolarımız ve öğrencilerimizle birlikte bir aile olmayı başarabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “Yarınları Birlikte Şekillendirelim” sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, başta şehrimiz ve ülkemizin değişim ve gelişim hedeflerini kendimize esas alarak ülke sınırlarını aşacak bir üniversite oluşturmak üzere hazırladığımız stratejik plan doğrultusunda tüm faaliyetlerimizi planladık ve uyguladık. Bu yolda şiarımız bilim insanlarımızın akademik özgürlükleri doyasıya yaşadığı, demokratik, çoğulcu, rekabet edebilen, bilimin ışığında yetişerek yarınları şekillendiren mezunlar üreten bir dünya üniversitesi oluşturmaktır. Bu bağlamda henüz dört yıllık bir üniversite olmasına rağmen gerek fiziksel alt yapısının şekillenmesi, gerek laboratuvar imkanlarının her geçen gün dünya üniversiteleri standartlarına yaklaşması ve gerekse modern eğitim ve öğretim anlayışıyla müfredatlar oluşturmasıyla kısa zamanda çok mesafeler kateden üniversitemizin gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağına olan inancım tamdır.

Üniversitemizin rektörlüğüne ikinci defa atanmam konusunda verilen bu kararın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerken, bu göreve layık görüp teveccühlerini esirgemeyen tüm akademik ve idari personelimize, kurum, kuruluş ve Erzurum halkına bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."