Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Özaslan, misafir ettikleri Ordulular Derneği ile birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ziyaret etti.

Geleneksel yıl sonu toplantılarını sıla-i rahimde bulunarak Erzurum’da gerçekleştiren Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ziyaret etti. Bu yıl Eyüp Ordulular Derneği’ni misafir olarak ağırlayan Eyüp’teki Dadaşlar, Tarihi Erzurum Evleri’nde yönetim kurulu toplantılarını yaparak, şehrin tarihi ve turistik yerlerini geziyor, yöneticileri ziyaret ederek Erzurum paydasında istişare toplantıları gerçekleştiriyorlar.

Eyüp Ordulular Derneği Başkanı Şenol Gündüz, Ünye ve Çevre İlçeleri Dernekler Federasyonu (ÜNDEF) Başkanı Halit Cınbırtoğlu ve Eyüp’teki Dadaşlarla birlikte Başkan Orhan’ı ziyaret eden Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Özaslan, geleneksel hale getirdikleri Erzurum programları hakkında bilgi verdiler.

ORHAN: EYÜP’TEKİ DADAŞLARIN HASSASİYETİ TAKDİRE ŞAYAN

Eyüp’teki Dadaşlar’ın misafir Ordulular Derneği ile Erzurum’a yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Orhan, “Sıla-i rahimde bulunan Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği çok anlamlı bir çalışma gerçekleştiriyor. Gurbetten her yıl gelerek ve de misafir ettikleri Türkiye’nin farklı illerinden diğer derneklerle birlikte şehrin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmaları, şehir adına üstlendikleri misyonun önemini ortaya koymaktadır. Eyüp’teki değerli hemşehrilerimin ortaya koyduğu bu yüksek hassasiyeti takdirle karşılıyor, dernek başkanı Cahit Özaslan ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

ERZURUM DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ YAŞIYOR

İlçede yapılan çalışmalar ve planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Orhan, Erzurum’un bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığına vurgu yaparak, “Erzurum’un giriş kapısı olması nedeniyle şehrimiz adına önemli bir görev üstlenmiş olan Aziziye ilçemizin gelişimi ve değişimi için bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, sosyal ve kültürel belediyecilikte yeni atılımlar gerçekleştiriyor, belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren kaplıcalarımız ile de termal turizmin marka değerleri arasında yer almak için yeni yatırımlar yapıyor, hizmet kalite ve standardını yükseltiyoruz. Hedef 2023 vizyonu doğrultusunda önümüzdeki süreçte tüm sorunlarını çözmüş, kentsel dönüşümünü tamamlamış, turizm potansiyelini tam manasıyla harekete geçirerek, marka bir turizm cenneti ve örnek bir yaşam merkezi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

ÖZASLAN: EYÜP’TE YÜREĞİMİZ ERZURUM SEDASIYLA ATIYOR

Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özaslan da, Başkan Orhan’a misafirperverliği için teşekkür ederek, dolu dolu bir Erzurum programı gerçekleştirdiklerini belirtti. Misafir Ordulular Derneğiyle birlikte Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini, yöneticilerle istişare ettiklerini kaydeden Özaslan, “Belediye başkanlarımızın gerçekleştirdikleri çalışmalar ve planladığı projeler bizlerin de heyecanlarını arttırıyor. Erzurum’un özlenen marka şehir hedefine koştuğunu görüyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz sıla-i rahim programımızla şehrimizin değişim ve dönüşüm sürecine şahitlik ediyoruz. Bu sürece katkıda bulunmak yüreği Erzurum sevdasıyla atan Eyüp’teki Dadaşlar olarak bizim için de büyük onur ve gurur vesilesi olacaktır. Şehrimizi İstanbul’da temsil ve tanıtım noktasında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ve tüm üyelerimiz üzerine düşen sorumluluğu yerin getirmenin gayreti içerisindedir. Gerek misafir derneklerimizi ve gerekse bizleri Erzurumluluk misafirperverliğiyle karşılayan ve ağırlayan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.