Erzurum Palandöken Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, ligin dördüncü haftasında galibiyetle tanıştı. Mavi-beyazlılar, kendi evinde Gümüşhane Torul Gençlikspor’u 3-2 mağlup etti.

Acıbadem Büyük Erkekler Voleybol 1. Lig 4. Hafta maçlarında Erzurum temsilcisi Palandöken Belediyespor, kendi evinde Gümüşhane Torul Gençlikspor’u konuk etti. 500’ü aşkın Erzurumlu spor severin yanı sıra 40’a yakın Gümüşhaneli spor severin izlediği karşılaşma nefesleri kesti. Zorlu karşılaşmada galip gelen takımı Tie-break seti belirledi. Erzurum ekibi karşılaşmayı 3-2 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini aldı ve 3 puanın sahibi oldu. Konuk takım ise 3-2’lik sonuçla 1 puanla Torul’a döndü.

MAÇ BÜYÜK ÇEKİŞME İÇİNDE GEÇTİ

Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Voleybol Arena’da oynanan karşılaşmayı Burhan İlhan yönetirken, Mutlu Seçal kendisine yardımcılık yaptı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta ilk seti konuk takım 25-21 kazandı. İkinci sette ise Filenin Dadaşlarının üstünlüğü vardı. Mavi-beyazlılar taraftarının dam desteği ile seti 25-20 kazanıp skoru 1-1 yaptı. Üçüncü sette ise iki takım kıyasıya savaştı. Gümüşhane temsilcisi Torul Gençlikspor 25-23’lük üstünlükle setlerde 2-1 öne geçti. 4. Sette toparlanan ve ezici bir üstünlük kuran ev sahibi Palandöken Belediyespor, seti 25-15 kazanarak skoru 2-2 yaptı ve karşılaşmayı Tie-break setine taşıdı. Tie-break setinde rakibi Gümüşhane Torul Gençlikspor’u 15-12 mağlup eden Filenin Dadaşları karşılaşmayı da 3-2 kazandı.

LİGDE SİFTAH YAPTI

Maçtan sonra soyunma odasında sporcuları kutlayan Belediye Başkanı Bulutlar “ kendi evimizde ve taraftarımızın karşısında oynadığımız ikinci maçı kazanarak ilk puanımızı aldık. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Voleybol 1. Ligi’nde yeni bir takım olarak Erzurum halkına salon sporlarını sevdireceğiz sakat sporcularında iyileşip takıma katıldıktan sonra galibiyetlerimiz devam edecek sporcuların verdiği mücadeleden dolayı kutlar tribünleri dolduran spor severlere de teşekkür ederim” dedi. Bu sonucun ardından Erzurum ekibi ligdeki ilk galibiyetini aldı. Mavi-beyazlı voleybolcular ve teknik heyet 3-2’lik galibiyetten sonra büyük bir sevinç yaşadı. Maçı Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’yla birlikte izledi. Taraftar voleybolcuları alkışlarken, Halkbank maçı öncesinde moral aşıladı.