Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, gayrimenkul alırken ya da satarken, dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul alımının çok önemli bir yatırım olduğunu dikkati çeken Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, Gayrimenkul alan vatandaşların öncelikle Tapu kütüğü mutlaka inceletmesi gerektiğini söyledi. Ataman, “Gayrimenkul alımı günümüzde çok önemli bir yatırımdır. Aynı zamanda da insanların yaşam ihtiyaçlarını karşılama alanıdır. Tapu kütüğü mutlaka incelenmelidir. Gayrimenkul alacak olan vatandaşımız satıcıyla birlikte tapu müdürlüğüne gelip tapu kütüğü üzerindeki bilgileri görmeli, gayrimenkul üzerinde bir haciz, ipotek ya da yakın zamanda yapılacak bir kamulaştırma var mı? diye bakmalıdır. Vatandaşlarımızın da, 3’üncü şahıslarında yanılmamaları ve yanlış bir yatırım yapmamaları için tapu kütüğü mutlaka incelenmelidir.” dedi.

GAYRİMENKUL ALMADAN ÖNCE ALDIĞINIZ GAYRİMENKUL YERİNİ İNCELEYİNİZ

Vatandaşların daire alırken genellikle yerini incelemeden aldıklarını ifade eden Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, Tapu ve Kadastro teşkilatı olarak vatandaşlara gayrimenkulün tapuda almadan önce mahallinde yerini göstermek gibi bir hizmet yaptıklarını söyledi. Ataman, “Özellikle bağımsız bölüm, özellikle kent merkezlerinde yoğunluklu bir işlem apartman dairesi, bu konuda çok büyük bir eksiklik yapılıyor. Ama bir apartman dairesi bir ev alırken genellikle vatandaşlarımız çok da yerini incelemeden alıyor. Sadece alıcı ile satıcının beyanlarıyla yer alınıyor. Aslında Tapu ve Kadastro teşkilatı olarak vatandaşlarımıza gayrimenkulün tapuda almadan önce mahallinde yerini göstermek gibi bir hizmeti var. Bu rakamı yatırdıklarında, kendilerini resmi bir görevli tarafından yerinde inceleme yapılmaktadır. Mutlaka gayrimenkul alıcıları aldatılmalara karşı bu hizmeti almaları tavsiye ediyorum.” diye konuştu.