Erzurum GHSİM’nin ev sahipliğinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” projesi Mart’ta start alıyor. TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, tarafından İlköğretim 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine eğitim semineri verilecek.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in daveti üzerine Erzurum’a gelen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” projesinin tanıtımını yaptı. Şehirde protokola yaptığı ziyaretlerle projenin bilgilendirmesini yapan Porsun, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ilk etapta 7 bin 500 öğrenciye, 2019 EYOF’a kadar da 100 bine yakın öğrenciye uluşmayı hedeflediklerini söyledi.

VALİ YARDIMCISI İÇYER, DESTEĞE HAZIRIZ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, projeyi tanıtım ve destek bağlamında ilk önce Erzurum Valiliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer ile görüşen Taşkesenligil ve Porsun ikilisi 2-13 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” projesinın anlattı. Türkiye’de şu ana kadar 30 ilde beş yıla yakın süredir projeyi gerçekleştirdiklerini ve 1 milyon öğrenciye ulaştıklarını belirten Porsun, “Erzurum projemizi hayatiyete geçireceğimiz 31. İl olacak. GHSM il müdürümüz Fuat beyin projemize sıcak bakması ve çok istemesi üzerine Erzurum’da da ilköğretim 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine eğlenceli bir sunum yapmayı ve konferans vermeyi düşünüyoruz” dedi. Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, GHSİM ve TMOK’un bu büyük işbirliğine Erzurum valiliği olarak tam destek vereceklerini belirterek, “Üzerimize düşen görevi yaparız. Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ve Spordan Sorumlu Vali Yardımcımız Ömer Hilmi Yamlı da bu tür projeleri benimseyen ve çok önem veren iki bürokratımız inanıyorum ki, en güzel bir şekilde bu projeyi benimseyeceklerdir” diye konuştu.

DAGC BAŞKAN VEKİLİ ÖZTÜRK BUGÜNDEN DÜĞMEYE BASMALIYIZ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’ni de ziyaret ederek projenin tanıtımı yaparak bilgi sundular. TMOK Üyesi Seyit Bilal Porsun tarafından Mart ayında yapılacak olan sunum ve konferansın çok önemli olduğunu belirten Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Fikret Öztürk, 2019 EYOF’a ev sahipliği yapacak olan Erzurum’da özellikle halkın bilinçlendirilmesi ve tüm Türkiye’nin dikkatlerini Erzurum’a çekmek için bugünden düğmeye basılması gerektiğinin altını çizdi. Öztürk, “2011 Üniversiade’da şehirde çok önemli bir sinerji olmuştu. 2019 EYOF’ta özellikle seyircilerin spor tesisleri ile kayak merkezlerine taşınması konusunda kamusal hizmetlerin çok iyi verilmesi gerekir. Bir organizasyonun en önemli unsuru seyircidir. EYOF kış oyunları konusunda Türkiye’nin dikkatini çekmek için önümüzdeki her günü fırsat bilip, bu sürece hazırlanmalıyız. 2019 EYOF’da tüm tesislerdeki ve kayak merkezlerindeki organizasyonlara seyirci taşınmalıdır” diye konuştu.

ŞENER: GENÇLİK ADINA ÖNEMLİ BİR PROJE

Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Mart ayında yapılacak olan “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” projesi’nin Türkiye’de gerçekleşecek illerden birinin Erzurum olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Taşkesenligil ve Porsun’un projeyi tanıtmak amacı ile düzenledikleri ziyaret turlarını desteklediklerinin altını çizen Şener, “EYOF’da genç seyirci profiline ihtiyacımız olacak. Onun için Seyit Bilal Porsun’un bugünden 4 ve 5. Sınıf öğrencilerini spor ve olimpiyat konusunda bilgilendirmesi önemli bir avantaj olacaktır. Çünkü bu çocuklar 2019’da birer genç olarak oyunları izleyecek. Belki de aralarından ülkemizi gençlik kış oyunlarında temsil edecek sporcular çıkacak. Onun için biz EGC olarak 2-13 Mart tarihlerinde yapılacak olan projeyi destekliyoruz” diye konuştu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Seyit Bilal Porsun’un projesini ilk duyduğunda heyecanlandığını ve bu projeyi Erzurum’daki minik öğrencilerle de buluşturmak istedikleri için kendisine Erzurum’a davet ettiklerini söyledi. Taşkesenligil, “Erzurum’daki öğrencilerimizin yanı sıra Oltu, Horasan, Pasinler, Aşkale ve İspir gibi ilçelerimizde de seminer yaparak bu projeyi ilçelerimize de götürmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada dün DAGC’ye yapılan ziyarette Oltu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Özgür Bozat da hazır bulundu.