Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Erzurum İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifika verildi.

ETSO’da düzenlenen sertifika töreni öncesi, verilen uygulamalı girişimcilik eğitimleri, KOSGEB destekleri ile iş ve meslek edinme konularında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İş-Kur İl Müdürü Tacettin Ötügen, ETSO Başkan Vekili Şevket Demir, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural ve Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr.Osman Demirdöğen ile kursiyerler ve aileleri katıldı. Toplantıda, İş-Kur İl Müdürü Tacettin Ötügen, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr.Osman Demirdöğen, ETSO Başkan Vekili Şevket Demir ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, meslek edinmek ve iş kurmak isteyenlerin eğitim almalarının ve bunun için ilgili kurumlar tarafından kendilerine sağlanan desteklerin önemi üzerinde durdular.

Konuşmasında, “Yüzme öğrenmek için suya girmek zorundasınız” diyen ETSO Başkan Vekili Şevket Demir, ETSO olarak girişimcilerin eğitimine büyük önem verdiklerinin söyledi. Erzurum’un kalkınmasının yeni kurulacak işletmelerle ve mevcut işletmelerin büyümesiyle mümkün olacağını anlatan Demir, “ETSO olarak her iki konuda da girişimcilere yardımcı olmaya ve destek vermeye devam ediyoruz. ETSO bünyesinde faaliyet gösteren ABİGEM A.Ş. ile girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık desteği sunuyoruz. Ayrıca, uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyerek yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizi KOSGEB desteklerinden faydalandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda, ABİGEM’in faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise, 2009 yılının Temmuz ayından itibaren; “Hizmet Sektöründe Müşteri Memnuniyeti”, “Pazarlama Yönetimi”, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği”, “Maliyet Muhasebesi”, “Satış Eğitimi”, “Proje Yazma Eğitimi”, “Organik Hayvan Yetiştiriciliği”, “Protokol Kuralları”, “Çevre Sağlığı ve Hijyen”, “Büro Yönetimi Sekreterlik”, “Perakende Satış ve Hizmet Alımı”, “Toplam Kalite Yönetimi”, “Yönetici Asistanlığı”, “Takım Çalışması”, “İşletmeler İçin alternatif Finansman Yöntemleri” ve “Muhasebe Bilgi ve Belge Yönetimi” gibi konularda toplamda 10 bin kişiye eğitim verdiklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, İş-Kur uzmanları iş ve meslek danışmanlığı, KOSGEB uzmanları da, KOSGEB’in KOBİ’lere ve yeni girişimcilere sağladığı destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantının ardından, 13 Ekim 2014 ile 25 Aralık 2014 tarihleri arasında, Erzurum, Oltu, Horasan ve Hınıs’ta 9 ayrı grupta düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 195 kursiyere sertifikaları verildi.