Erzurum’a bağlı Aşkale Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Aşkale Belediyesi’nde gerçekleşen sözleşme törenine, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hizmet İş Erzurum Şube Sekreteri Fikret Göğdemir ve işçi kadrosunda yer alan belediye personeli katıldı.

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte işçi kadrosunda yer alan personellerin sosyal haklarında iyileştirme ve 2015 yılı yüzde 10, 2016 yılında ise ücretlere aynı şekilde yüzde 10 zam yapılması kararlaştırıldı.

Törende konu ile ilgili açıklama yapan Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, yapılan toplu iş sözleşmesinin personel ve yönetim açısından artılar getireceğini söyledi. Yapılan sözleşmenin tek oturumda tartışılarak karara bağlandığına dikkat çeken Başaran, "Biz çalışan arkadaşlarımızı kendimize iş ortağı, mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Personelimiz, işçimiz yakıştırmasını doğru bulmuyoruz. Arkadaşlarımızın imkanlarını iyileştirmek, hayat standartlarına katkıda bulunmak bizim içinde en büyük sevinç kaynağıdır. Sendikamız da bize bu yönde çalışmalar yapıp, katkı sağlıyor. Herhalde Aşkale tarihinde ya da bölgede tek oturumda tüm her şeyin konuşulduğu ve karara varıldığı bir toplantıyı gerçekleştirdik. Gelen talep makul ve yerindeydi. Gönlümüz arzu ediyor ki daha fazlasını verelim. Belediye imkanlarını en verimli şekilde kullanabilmek hem de verebileceğimizin en yükseğini vermek şartıyla aramızda ki sözleşmeyi imzaladık. Başta sendika yöneticilerimiz olmak üzere, işçi temsilcilerimize ve çalışan arkadaşlarımıza yapmış olduğumuz sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"TAŞERON İŞÇİLERE MAAŞ ARTIŞI"

Belediyede görev alan taşeron firma personelin durumuna değinen Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, taşeron personelin geçmiş dönemlerde ki çalışma şartları ile 2015 yılı çalışma şartları arasında ciddi farkların meydana geleceğini söyledi. Maaş ücretlerinin yeni yıl ile birlikte iyileştirileceğini anlatan Başaran, "Taşeron personelimiz için bir iyileştirme süreci başlattık. Bu kapsamda yeni ile birlikte maaş artışı yaptık. Bu artış ile Aşkale şartları altında mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek mümkün hale geldi" dedi.

Yapılan görüşmelerden sonra Hizmet İş Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran’a teşekkür plaketi takdim etti.