Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanlığı yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Doğu Anadolu Bölge toplantısının öncesinde gazetecilerle bir araya geldi.

CHP Erzurum İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Parti Meclis Üyesi Ümran Köksüz, İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu katıldı.

Basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 2015 seçimlerine start vermek için bölge toplantısını gerçekleştireceklerini ifade ederek sözlerine şöyle sürdürdü. “ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu şehrimize teşrif edecektir. Onun için bugün de sayın milletvekillerimiz, parti meclis üyemiz, bizlere yardımcı olmak için bir gün önceden geldiler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim Cumhuriyetimizin kuruluşu ve kurtuluşu olan şehrimizde sayın genel başkanımız Doğu Anadolu Bölge toplantısını yapmak istemiştir. Bizde yarın genel başkanımızı, il örgütlerimizi, milletvekillerimizi ve genel başkan yardımcılarımızı havaalanından alarak şehrimize getireceğiz. Bu bölge toplantısını 2015 seçimlerine start vermek için gerçekleştireceğiz. Bütün hemşehrilerimiz görecektir ki, Erzurum, 80 öncesi çıkardığı milletvekillerini 2015 seçimlerinde de çıkaracaktır. Erzurum tarım, hayvancılık, işsizlik nedeniyle sorunlu bir şehir haline gelmiştir. Genel başkanımız da bu sorunu önemsediği için bölge toplantısını Erzurum’dan başlatacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüşünü Erzurum’a verdiği önemi belirtmek için Erzurum’dan başlattığını ifade eden CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık,” Burada yapacağımız toplantıya Doğu Anadolu illerimiz katılacak. CHP Erzurum’dan yıllardır vekil çıkaramadı ama biz Erzurum’daki potansiyeli iyi biliyoruz. Yarın Genel Başkanımız buraya gelince büyük bir ilgi ve heyecanla karşılanacağına inanıyorum. Erzurum halkının Genel Başkanımızı bağrına basacağını inanıyorum.” dedi.

CHP’Lİ AKGÖL, HATAY’DAKİ HASTANELERİN YÜZDE 30’UNUN ÜSTÜNDEKİ KAPASİTESİ SURİYELİLERE, SURİYELİ VE IŞİD TERÖRİSTLERİNE AÇILMIŞ DURUMDA

Sadece Hatay Milletvekili olmadığını belirten CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, sadece milletvekili çıkarttıkları illerin değil, tüm Türkiye’nin CHP’si oldukları için bugün 3 milletvekili ve parti meclisi üyesiyle Erzurum’da olduklarını söyledi. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, ”Bizler Erzurum’u ihmal ettik, hatayı Erzurum’da değil tamamen kendimizde buluyoruz. Yarın ki toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Sınırlarda gerilimin devam ettiğini ifade eden CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay’daki hastanelerin yüzde 30’unun üstündeki kapasitesi Suriyelilere, Suriyeli ve IŞİD teröristlerine açılmış durumda olduğunu iddia etti. Milletvekili Hasan Akgöl,” Her gece belli saatlerde Bükülmez köyü üzerinden silah yardımı yapılmaktadır. Bunu ispat et diyorlar. Bunun en büyük ispatı kaçak TIR’ın durdurulması ve savcıya o TIR’ın baktırılmamasıdır. Bende o TIR’ın başındaydım. Eğer orda yardım malzemesi varsa o TIR’ın açılmasında ne sıkıntı vardı. Yani şu anda kardeş ve dost ülke Suriye’deki kargaşanın nedeni Türk hükümetinin, Suriye Hükümetine bakış açısıdır. Bundan dolayı da Mersin’den başlayarak Güney ve Güneydoğu’daki özellikle Antep, Mersin, Adana, Hatay bölgesi çok büyük huzursuzluk yaşamaktadır. Hatay nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u kadar Suriyeli sığınmacılarla dolu. İşyerleri sığınmacılar tarafından işgal edilmiş durumda Hatay’ın esnafı ve yaşayan insanlar mağdur durumdadır. “ şeklinde konuştu.

Erzurum’da tarım ve hayvancılığın zor şartlar altında yapıldığını belirten CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bu durumun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Öğüt,“ CHP’nin iktidarında 2 yıl içinde öğrenci yurtlarını tamamlayacağız ve yurtsuz öğrenci kalmayacak, işsizlik diye bir şey kalmayacak, aile işletmeciliğini geliştireceğiz, asgari ücretten vergi alınmayacak.”