Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Kent Konseyi’nin toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Melek Ateş ve kent konseyi üyeleri katıldı.

Kent konseylerinin şehirlerin gelişimde lokomotif bir güç olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Kent konseyleri şehirlerin gelişmesine katkı sunar ve verdiği fikirlerle öncü olur” dedi.

Konuşmasında Polonya’da kendisinin katıldığı turizm fuarında yaptığı gezi ve incelemeleri de aktaran Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi’nde Polonya Tatil Köyü’nün kurulması yönünde teklifte bulunduğunu, Polonyalı işadamı, yatırımcı ve gazetecileri Erzurum’a davet ettiğini kaydetti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin tanıtımını Türkiye, Avrupa ve Dünya ölçeğinde gerçekleştirdiğini öne süren Sekmen, şöyle devam etti: “Erzurum’un reklam ve tanıtımı Polonya, Rusya ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın seçkin ülkelerinde yapılıyor. Erzurum’da doğa, kış ve inanç turizmiyle alakalı tanıtım çalışması yapıyoruz. Şehrimizdeki beş bin yatak kapasitesini 20 bine çıkarmayı planlıyoruz. Erzurum’un kaynaklarını iyi kullanmamız lazım. Kent tanıtımında ulaşım çok önemlidir. Ulaşımı güçlendirmemiz lazım. Kentte charter seferleri olması gerekiyor.” Erzurum’da geleneksel olarak düzenlenen 1001 Hatim Geleneği’ne de dikkati çeken Sekmen, “Malumunuz 1001 Hatim Geleneği Dünya’da bir tek şehrimizde gerçekleştiriliyor. Kentte 16. yüzyılda Pir Ali Baba adlı kişinin vakfıyla başladığı bilinen ’1001 Hatim’ geleneği asırlardır şehrimizde devam ediyor. Bu önemli geleneği uluslararası bir organizasyonla tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kent Konseyi Üyeleri de şehirle alakalı görüş ve önerileri, Başkan Sekmen’e iletti.