Kaybettiği kimliği dolandırıcıların eline geçen Erzurumlu otobüs muavini Halil Kara’nın başına gelmeyen kalmadı. Dolandırıcıların kimliğini kullanarak adına araç alım-satımı yaptığı Kara’ya 70 bin TL trafik cezası ve vergi borcu çıktı. Kaybettiği kimliğindeki fotoğraf değiştirilerek adına ehliyet çıkarılan Erzurumlu otobüs muavini Halil Kara’nın başına gelmeyen kalmadı. Üzerine çok sayıda araç alınıp, satılan Kara’nın 70 bin TL’lik ceza ve vergi borcu çıktı. Otobüs muavinliği yaptığı sırada nüfus cüzdanını kaybeden 35 yaşındaki Halil Kara’nın o günden sonra hayatı karardı. Kaybettiği kimliği dolandırıcıların eline geçen Kara’nın adına yıllar sonra yüklü miktarda araç satışı ve faizlerden dolayı borç çıktı. Olayın peşine düşüp araştırma yapan talihsiz adam, kimliğini eline geçiren dolandırıcıların kendi adına ehliyet çıkarıp, araç alım satımı yaptığını öğrendi. Kara’nın ayrıca Gaziantep ve Muş’ta kaçak mazot satmak suçundan hakkında dava açıldı. Adına gelen borçlar ve kaçakçılık suçlaması ile karşı karşıya kalan Kara, Erzurum cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"POSTACI KAPIMI ÇALDI, HAYATIM ALT ÜST OLDU"

Nüfus cüzdanını 1999 yılında kaybetmesinden 1,5 yıl sonra postacının kapısını çaldığını belirten Halil Kara, "Otobüste muavinlik yaparken otobüs içinde nüfus cüzdanımı kaybettim. İlan bildiriminde bulunmama rağmen, dolandırıcı kişilerin eline geçen nüfus cüzdanım ile ehliyet çıkartıldığını gelen trafik tescil cezaları ile öğrendim.. Biriken 11 ayrı trafik suçu ve otomobil satışlarının vergi borçları ile birlikte Maliye’de 70 bin 630 Lira borç çıkardılar. Bir anda şaşkına döndüm. O günden beri hayatım mahkemelerde geçmeye başladı. İkamet ettiğim Tortum ve Erzurum Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulundum. Bu borçlar psikolojimi bozdu, bu kadar biriken borcu ben nasıl ödeyebilirim.” dedi.

İcra takibinden sonra olayı araştıran Halil Kara, adına sahte imzalarla araç satışı yapıldığını da belirterek, “65 DH 473, 65 DB 577, 34 TH 6024, 34 UF 8302 ve 33 SU 810 plakalı araçların trafik cezalarının kendi adına geldiğini ve onların makbuzları ile birlikte suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Kara ayrıca dolandırıcıların Halil kara ismi ile Gaziantep ve Muş’ta kaçak mazot işine girdiklerini ve buradan da hakkında davalar açıldığını söyledi. Bu davalarla ilgili de itirazda bulunan talihsiz adamın alınan imza örnekleri dolandırıcıların imzaları ile ayrı olduğu ortaya çıktı. Halil Kara ismine satılan araçların vergi borç ve trafik cezalarına toplam 70 bin 630 liralık vergi borcu çıkardığını ifade eden otobüs şoförü Halil Kara, “Ben şu anda her otobüs seferinde 70 lira yevmiye ile para kazanan biriyim. Benim nüfus cüzdanım üzerinden ehliyet çıkartarak araç satışı yapılan plakalar ile ilgili dolandırıcıların biran önce yakalanmasını bekliyorum. O günden beri hayatım mahkemelerde geçmeye başladı. Adaletimizin tecelli edeceğine inanıyorum. Bu mağduriyetim inşallah giderilir, Borçlara karşılık dolandırıcıların yüzünden ömrümü ceza evinde mi geçireceğim”. Bunu yapanlar Allah’ından bulsunlar.” diye konuştu.

GELEN VERGİ VE TRAFİK CEZALARINA İTİRAZ ETTİ

Şoför Halil Kara, kendi adına gelen vergi ve trafik cezaları ile ilgili 11 ayrı ceza tebligatına itirazda bulundu. Vergi borçları ile ilgili Vergi Mahkemesinde itirazda bulunarak hakkını soruna kadar arayacağını belirtti.