Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kredi Yurtlar Erzurum Müdürlüğü Alvarlı Efe Yurdu tarafından organize edilen "Kariyer Günlerine" programına konuk oldu. Üniversite sonrası iş yaşamı, kamudaki çalışmaları ve belediyecilik hakkında öğrencilerle sohbet eden Korkut, öğrencilerin sorunları ve sıkıntılarını da dinledi.

Ali Korkut, Yurt Kur tarafından organize edilen "Kariyer Günleri" programında Atatürk Üniversitesinin öğrencileriyle buluştu. Alvarlı Efe Yurdu tarafından organize edilen programda konuşan Korkut, kısa bir geçmiş turu çizdikten sonra öğrencilerle karşılıklı sohbet etti. Üniversite sonrası yaşadığı iş deneyimini aktaran Ali Korkut, öncelikli olarak kamu sektöründe yaşadığı deneyimi, ardından belediyecilik alanında deneyimlerini aktardı. Kurum ve insan yönetiminin zevkli, ancak zorlukları fazla olan bir alan olduğunu belirten Korkut, işinin başının doğru zamanda doğru adımları atmak olduğunu söyledi. Sohbet sırasında tarihi eserler ile ilgili yaptığı kamulaştırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarını, yapılan çalışmaların halk tarafından bulduğu karşılığa da değinen Korkut, "Ortak akıl ve ortak hareket her zaman size geri dönüşüm sağlamaktadır. Batıda yapılan kalite çemberleri ve benzer sistemlerin Yakutiye Belediyesi’nin yaptığı önemli işlerde basit şekilde uygulamasını yaptık. Çok fayda gördük, aynı zamanda yaptığımız işleri halkımızla birlikte planlamış olduk" dedi.

Ali Korkut, kariyer günleri programını organize eden Yurt Müdürü Fatma Utkulu’ya da ayrıca teşekkür etti. Programın ardından Kredi Yurtlar Bölge Müdür Yardımcısı Cihat Tüzemen Ali Korkut’a programa katılımları ile Yurt Kur kampüsüne destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.