Türkiye Boks Federasyonu tarafından geçtiğimiz hafta sonunda yapılan ve Hatay’ın İskenderun İlçesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nda Erzurum’u temsil eden boksörler başarılı sonuçlarla Erzurum’a döndü.

Antrenör Ayhan Tunçkılıç yönetiminde ringe çıkan boksörlerden Nurettin Onat 52 kiloda Türkiye üçüncüsü olurken, Cengiz Onat da 60 kiloda bronz madalya elde etti. 75 kiloda ise Osman Aydın, gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu. Başarılı boksörler ile antrenör Ayhan Tunçkılıç, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından ödüllendirildi.

Spor yaşantılarını Fenerbahçe Spor Kulübü’nde sürdüren ve Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gören boksörleri tebrik eden Taşkesenligil, antrenör Ayhan Tunçkılıç’ı da kutladı. Taşkesenligil, “Fenerbahçe’de forma giyen boksörlerimiz Erzurum adına ringe çıkarak Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nda ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Osman Aydın’ın Abdulkadir Köroğlu ile yaptığı final maçını Televizyon ekranlarından izledik, gerçekten iyi mücadele etti. Kilosunda ikinci oldu, kendisinden altın madalya bekliyorduk, ama gümüş madalya aldı. İnşallah bir dahaki Türkiye şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkar” dedi.

Hediye töreninde Türkiye Olimpiyatlar Hazırlık Merkezi (TOHM) Müdürü Hikmet Palandöken ile Yakutiye Spor Salonu Tesis Amiri Harun İşçi de hazır bulundu.