AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Büyük Doğu Mefkuresinin mimarı Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in mukaddesat ekseninde vicdan ve irfan uyanışına öncülük eden abide şahsiyetlerden olduğuna işaret ederek, ‘Sakarya çağrısıyla milli iradeyi özüne davet eden ve Sakarya ile ifade bulan yeniden dirilişe ömrünü adayan üstadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ancak bir Çile’ ile tarif edilebilecek adanmışlık ruhu içinde, ömrünü milli iradeyi kaydeden ulvi değerlere vakfettiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, “25 Mayıs 1983’de darı bekaya uğurladığımız, hakka vuslata eren Üstad Kısakürek, Asımın nesli olmaya ahdetmiş gençliğimizin ruh fezası, tefekkür dünyasında müstesna bir konumdadır. Nefsini muazzez ölçü ve kıymetlere adayan gençliğimiz Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Akif İnanları olduğu gibi Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i de yüreğinde yaşatacak, onların yolundan yürüyerek, davalarında sabit kadem edeceklerdir” kaydını düştü.

Mesajında, Necip Fazıl Kısakürek’in, ‘Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni! /Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez: Yeni!’mesajına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, “Üstad’ın bu tarihi tespitinin bugün gerçekleşmiş olduğunu bir gurur ve sürur içinde görüyoruz. Şükür ki, onun savunucusu olduğu Sakarya Ruhu ayağa kakmış, gençliğimiz aynı ruhaniyet içinde dimağını bu ak manaya hasretmiştir. Milli iradenin 15 Temmuz’da kaydettiği destansı duruş böylesi bir manaya erenlerin tarihi kaydıdır” dedi.