AK parti Narman ilçe teşkilatı 5. Olağan kongresi yapıldı.

Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan kongreye Erzurum Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, Ağrı Milletvekili ve Erzurum koordinatör milletvekili Ekrem Çelebi, Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Pasinler belediye başkanı Ünsal Sertoğlu, Narman belediye başkanı Ahmet Yücel İşleyen, ilçe başkanları delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre divan teşekkülünün ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. İlçe başkanı Zafer Ruşen’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen konuşmasında parti ilkeleri gereği Erzurum’un diğer ilçelerinde bayram havası içerisinde geçen kongreler yapıldığını ancak kendilerinin Narman da bunu başaramadıkları için üzgün olduğunu belirtti.

İl başkanı Fatih Yeşilyurt ise konuşmasında, “Partimizin bölünüp parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Narman’da da birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre yapacağız” dedi.

Prof. Dr. Recep Akdağ ise, “Ak parti 12 yıllık iktidarı boyunca hem ekonomik hem de sosyal bir çok sorunla mücadele edip sorunları çözerek en çokta şer güçlere karşı göğsümüzü siper ederek bu günlere geldik” dedi.

Konuşmaların ardından 2 adayla seçime gidilen Narman İlçe başkanlığı için Zafer Ruşen ve Veteriner Hekim Ersin Öz yarıştılar. Yapılan seçimde kayıtlı 413 delegeden 359 delegenin oy kullandı. Adaylardan mevcut başkan Zafer Ruşen 208 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Ersin Öz ise 146 oy aldı. Sandıktan 2 geçersiz 3 boş oy pusulası çıktı.

Zafer Ruşen ve Ersin Öz birbirlerini tebrik ederek yine aynı parti çatısı altında olacaklarını belirterek bunun aile içi bir yarış olduğunu vurguladılar.