Oltu ikinci Geleneksel Oltu Herfene kahvaltısı yapıldı.

Oltu Kaymakamı M. Gökhan Zengin’in başlatmış olduğu kurum amirleriyle her ayın son haftasında bir araya gelerek düzenlenen kahvaltı programı geleneksel hale getirildi.

Oltu Öğretmenevi yemek salonunda yapılan kahvaltıya Oltu Kaymakamı Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Murat Demirci, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bayram Kayıkçı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri yüksek okul ve Oltu Yer Bilimleri Fakültesinden yetkililer katıldı.

Kaymakam Zengin kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, “2015 yılında bütün kurumlardan birer proje bekliyorum. Buna Garnizon Komutanlığı ve İlçe jandarma komutanlığı dahildir. 2015 yılının çok daha hareketli bir yıl olmasını istiyorum. Proje yapan kurum ya da kuruluşumuzun her zaman maddi ve manevi deste olacağız. Projeler Sosyal, Kültürel ve Teknik projeler olacaktır” dedi.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “2015 yılı itibarıyla Oltu’muza çok şey kazandıracağız” dedi.

İkincisi yapılan Geleneksel Oltu Herfene kahvaltısında kahvaltı programına isim arayışında da bulunuldu. Kahvaltı programının Oltu Herfene olmasına karar verildi.

Kaymakam Zengin bir sonraki kahvaltı programının 25 Aralık’ta Oltu Yer Bilimleri Fakültesinde, Oltu taşı ile alakalı akademik bir toplantı şeklinde yapılacağını buna da bütün kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirlerinin katılacağını belirtti.

Zengin, 2-4 Ocak 2015 tarihleri arasında Sarıkamış İlçesi’nde düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin programına imkanı olan herkesin en az bir defa katılması gerektiğini ifade ederek, programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını söyledi.