Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2014 yılının çok verimli bir hizmet yılı olarak geçtiğini 2015’te de birçok projenin hayata geçeceği yıl olacağını vurguladı.

34 BİN TON STANDARTLARA UYGUN ASFALT SERDİK

Yollara 2014 yılında iddialı bir giriş yaptıklarını anlatan Başkan Bulutlar, 34 bin 800 ton standartlara uygun asfalt döktüklerini söyledi. Bulutlar,” 61 bin metrekareye karo ve 15 bin metrekare bordür çalışması yaptık. Palandöken Belediyesi olarak bin 100 sokağına ve caddesine girerek büyük, küçük iş demeden acil arz eden ihtiyac duyulan tüm çalışmaları yaptık. Şuanda ilçemiz de asfaltlama oranı yüzde 95 seviyelerinde. Elbette eksiğimiz olacak bu eksiklerimizin bazıları alt yapı çalışmaları yapan kurumlar dan kaynaklanırken, bazı eksikler yeni yapılaşmadan kaynaklanıyor belediye olarak eksiğimizi biliyoruz ve 2015 yılında bu eksiklerimizi tamamlayarak yüzde yüz hedefimize ulaşacağız”

KÖY MAHALLELERIMIZ KILITTAŞ ILE TANIŞTI

Hizmetlerin en ücra mahallelere kadar ulaşması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Bulutlar, “Tüm mahallelerimizde çalışmalarımız yıl sonuna kadar devam ettirdik. 2014 yılı içerisin de İlk etapta yaptığımız ihaleyle 50 bin metrekare kilit taş alımını gerçekleştirerek köy mahallelerimizde çalışmaları hızlı ve etkin bir şekil de başlattık. Şuana kadar Toparlak, Çeperli, Güllü, Yıkılğan, Börekli, Konaklı ve Yağmurcuk köylerimiz de yaptığımız çalışmalar neticesin de 50 bin metrekare kilit taşı döşedik. Bu arada şehir merkezimi de köylerimizin dışında 20 bin metrekare kilit taşı yaptık. Önümüzdeki yaz sezonun da yani 2015 yılında tüm köy mahallelerimiz için 70 bin metrekare kilit taş alımı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şayet olağan üstü bir olay yaşanmasa bu planımızı gerçekleştirirsek 2015 yılı yaz sezonu da tüm köy mahallelerimizin yolları ve sokakları kilit taş ile tanışmış olacak”

YEŞIL BIR PALANDÖKEN SEVDAMIZ DEVAM EDIYOR

Beş yıl içinde ilçeye 90 bin metrekare yeşil alan kazandırarak 30 yeni parkı hizmete açan Palandöken Belediyesi, 2014 yılı yaz sezonu da içerisin de bu kez de 6 yeni park yaparak ilçeye 18 bin 160 metrekare yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Başkan Bulutlar,”Palandöken Belediyesi olarak 2014 yılında hiç parkı olmayan Küme evler bölgesinde 2 bin 880 metrekare alan üzerine kurulu 1 park ve birde taziye evi inşa ettik. Daha sonra sırasıyla Kayakyolu semtinde Efeler Parkı 4 bin 350 metrekare alan parka dönüştürülürken, Yıldızkent Hanımlar Çarşısını karışına 2 bin 200 metrekare çocuk parkı, Kazımyurdalan Mahallesine 2 bin 880 metrekare alana sahip çocuk parkı ve dinlenme alanı, Yıldızkent (akkent) mevkiinde 3 bin 600 metrekare park ve Hüseyin Avni Ulaş Mahallesin de karaca evler mevkiinde 2 bin 250 metrekare park inşa edilmesi mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdük. Palandöken İlçesi diğer bir adıyla Yenişehir Belediyesi 1994 yılından 2009 yılına kadar yani 15 yılda ilçeye kazandırılan yeşil alan miktarı 123 bin metrekare iken 2009 yılından 2014 yılına kadar kısacası 6 yıl içinde ilçe 108 bin 160 metrekare yeşil alan kazandırarak yeşil Palandöken sevdamızı devam ettirdik. Bundan sonraki süreçte aynı çizgide devam edecek.

YATIRIMLARIMIZLA VE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜYÜZ

Sosyal Belediyecilik alanında birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Orhan Bulutlar”, Dönemimizde yaptığımız çalışmalarla ilk olarak sayın Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan14 bin metrekare üzerine kurulu Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksini hayata geçirdik. 2014 yılı içerisin de büyük bir tadilat yaparak derslik sayısını 17 çıkardığımız kültür merkezin de 20’ye yakın meslek ve el beceri kursalar düzenleyerek yediden yetmişe herkesin sosyalleşmesini sağladık. Yine 2012 yılında yaptığımız 500 kişilik olan kapılı spor salonunu büyüterek Bin 250 kişilik tam olimpik kapalı spor salonuna dönüştürdük. 2014 yılı içerisin birçok parkımız da yeni yaptığımız mini futbol sahalarıyla, basketbol sahalarıyla gençlerimizi spora yönlendirdik. Erzurum da ilk ve tek olan 10 bin metrekare üzerine kurulu Engelsiz Yaşam Merkezini daha aktif kullanılması için Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesinin işletmesine devrettik. Yine Erzurum’un ilk ve tek olan Hanımlar Çarşısını inşa ettik kadınlarımızın daha aktif iş hayatına girmesini sağladık. Maksut Efendi, Palandöken, Kazımyurdalan, Yunus Emre, Abdurrahman Gazi, Osman Gazi Mahallelerin de çok amaçlı Bilgi evleri, taziye evlerinin yanı sıra 5 yeni taziye evini hizmete açtık. Birçok mahallemiz de camii çevre düzenlemesi, tuvalet yapımı ve cami minaresi yapımını gerçekleştirdik.”

HALKTAN KOPMADIK VE KİMSESİSLERİN KİMSESİ OLDUK

Ak Masayı etkinleştirerek hizmet seviyesini maksimuma çıkardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Bulutlar,” Cenaze hizmetleri kapsamında vatandaşın güzel günleri de olduğu gibi acılı günlerin dede yanlarında olarak acılarını paylaştık. Dar gelirli ailelerin hep yanında olduk yokluğumuzu hissettirmedik. İnsan onuruna yakışır şekilde binlerce aileye gıda, yakacak, giyim gibi desteklerde bulunduk. Ramazan boyunca 70 bin insanımızla iftar sofraların da buluştuk. Yine ramazanlar da kimsesizlere mobil araçla sıcak aş servisi yaptık, 12 ay boyunca ücretsiz ekmek gibi birçok kalemde hep var olduk. Erzurum da ilk defa Ekmek -Balık şöleni düzenledik. Binlerce insanımızla birlikte aşure tattık. Erzurum’daki tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmak için iletişim ağı kurduk. Engeli vatandaşlarımıza özel araç tahsis ettik. Sosyal Belediyecilik sorumluluğun da yılda iki defa camilerimizin temizliğini yaptık. Halk günleri, halk meclisleri kurarak halkın taleplerini birinci ağızdan dinledik. Sorunlara birlikte çözüm ürettik. Kısacası sayın Cumhurbaşkanı’mızın sürekli söylediği gibi Kimsesizlerin Kimsesi olamaya gayret ettiğimiz gibi halkımızla da kopmayarak kucaklaştık.

EĞİTİME DESTEĞİMİZ OLMASA OLMAZIMIZ

Eğitime çok önem verdiklerini söyleyen Başkan Bulutlar,” İlk ve ortaöğretim de eğitim gören çocuklarımıza eğitim seti, yardımcı kaynak kitaplar, okul çevre düzenlemeleri gibi birçok alan da eğitime katkı sağlamaya çalıştık. Zaman zaman okullarımız dan gelen toplum yararına olan etkinlikleri ve projeleri kendi imkanlarımız ölçüsün de desteklemeye çalıştık.

ERZURUM BİRİNCİ LİGDE TEMSİL EDİYORUZ

Sportif faaliyetler ile gençlerin önünü açtıklarını ve şuanda birinci ligde Erzurum’u temsil ettiklerini hatırlatan Bulutlar,” Palandöken Belediyesi Spor Kulübü bünyesin de bin’nin üzerin de lisanslı sporcumuz var. Erkek Voleybol takımımız 2014 yılı sezonuna 1. Ligde mücadele etmeyi hak kazandı. Şuanda şehrimizi birinci ligde temsil ediyoruz. Yine 2014 yılında boks takımımızın sporcuları dan birçoğu Milli takıma seçildiği gibi boksörlerimiz Avrupa ve Türkiye de derece alarak bizleri gururlandırmıştır. Kızak takımımız sporcuları Dünya dereceleri alarak 2014 yılına ilk madalyasını Türkiye’ye getirmişlerdir. Atletizm takımımız Türkiye Şampiyonluğu elde etmiş, futbol, atlı cirit ve folklor ekiplerimizle spora ve sporcuya tam destek olduk. Kısacası sporda da dolu dolu bir yılı daha geride bırakıyoruz.

2015 YILI PROJELERIN HAYATA GEÇECEĞI YIL OLACAK

2015 yılı Palandöken Belediyesi için yatırım yılı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Bulutlar,” Yaptığımız planlamalar ve projeler gereği 2015 yılı ilçemiz için yatırım yılı olacak. Seçim sürecinde vatandaşlarımıza söz verdiğimiz bir çok projemiz için etüt ve diğer alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Üzüntüleriyle, sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakırken, yepyeni umutlar ve beklentilerle 2015 yılına giriyoruz. Yeni yılda barış ve kardeşliğin egemen olmasını, iyimserliğin canlanmasını, taze sevgilerin artmasını ve güneşin her güne bir umut olarak doğmasını temenni eder, 2015 yılının ülkemize ve insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.