Erzurum’un Pasinler ilçesinde 24 Kasım öğretmenler günü İlçe Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı’nın hükümet konağı önünde ki Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam edildi. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ise 24 Kasım öğretmenler gününde bütün eğitim camiasının öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin meslekler arasında en kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Taşbaşı, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" dedi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Pasinler Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Raşit Eren ve Pasinler İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Coşkun ödül verdi.

Programda bu yıl eğitim ve öğretim yılına yeni başlayan öğretmenlerin and içmesinin ardından Türk Halk Müziği dinletisi sonrası sona erdi.