Erzurum Teknik Üniversitesi’nin rektör belirleme süreci tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ETÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı atadı.

20 Kasım tarihinde yapılan seçimlerde 36 öğretim üyesinden 31’inin oyunu alan ve YÖK’ün birinci sırada Köşke sunduğu, mevcut rektör Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atandı.

20 Kasım tarihinde yapılan ve altı adayın olduğu rektörlük seçimlerinde, mevcut Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı 31 oyla birinci olurken, Prof. Dr. Nevzat Can 1, Prof. Dr. İrfan Kaymaz 1, Prof. Dr. Hüseyin Aydın 1, Prof. Dr. Bülent Çakmak, 1, Prof. Dr. Bayram Şahin 1’er oy aldılar.

Seçim sonrası YÖK’ün adaylar arasında yaptığı mülakat neticesinde , Köşke birinci sırada ismi sunulan kurucu rektör Prof.Dr. Muammer Yaylalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2014-2018 dönemi için yeniden rektör olarak atandı.

Atama sonrasında bir değerlendirme yapan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "Bu sonucun hayırlı olmasını diliyorum. Biz gönül beraberliğimizi, birlikteliğimizi daha çok iş yapma noktasındaki azmimizi asla kaybetmeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.