Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajda şu görüşlere yer verildi:

“1981’den beri büyük bir heyecan ve coşku ile kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Gününün başta öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim camiasına ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Milletlerin elde etmiş oldukları başarı ve gelişimlerde öğretmenlerin payı oldukça büyüktür. Onlar geçmişi biçimlendirdikleri gibi, geleceğin inşasında da ön plandadırlar. Bu yüzdendir ki, Türk milleti nezdinde muazzez bir yere ve değere sahiptirler.

Öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de büyük bir özveri ve emekle ülkemizi “muasır medeniyetler seviyesi”ne çıkarmada aktif rol oynamaktadırlar. Yüksek insanlık idealleri doğrultusunda ülkenin dört bir yanında fedakârca çalışmakta, büyük bir sorumluluk ve hizmet aşkıyla yarınlarımızı daha müreffeh ve daha aydınlık kılmaya çabalamaktadırlar.

Kuşkusuz öğretmenlerimizin milletimize ve güzel Türkiyemize yapmış oldukları bu katkı ve kazançları unutmak mümkün değildir. Onların emek ve coşkuları Türk milleti için daima kutsaldır, kutsal kalmaya da devam edecektir.

Milletimizin geleceğini sırtlandıkları yolda tüm öğretmenlerimize esenlik ve başarılar diliyor, Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum. Ayrıca vefat eden kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle yadediyor, emekli öğretmenlerimize de sağlıklı uzun yaşamlar diliyorum. “